Category: Bijgerechten

Vegan buttermilk fried chicken

De tijd dat je de KFC in kon lopen en een bucket kip kon halen heb je achter je gelaten. Maar wat nu als je wél zin hebt in zo’n heerlijke, krokante snack? Maak dan deze vegan buttermilk fried chicken. Het is op basis van oesterzwammen en dus volledig leedvrij!

Quiche lorraine

Quiche lorraine

Een basis recept voor quiche – ik maakte een heerlijke quiche lorraine en dat kun jij ook maken! Of je maakt natuurlijk een van de vele variaties die mogelijk zijn, deze quiche is lekker met alles wat je er in stopt!

hasselback aardappels

Hasselback aardappels met munt dressing

Krokant gebakken aardappels met een romige dressing van cashewnoten en munt. Wat een genot! Een bijgerechtje dat er leuk uit ziet en goed smaakt moet je natuurlijk wel in je repertoire hebben.

geroosterde asperges met vegan kaas en bacon

Geroosterde asperges met vegan kaas en bacon

Move over witlof met ham en kaas, there’s a new lover in town. Deze geroosterde asperges met vegan bacon en kaas zijn zó lekker. Een geweldig bijgerecht om te serveren met de feestdagen (of om gewoon op een saaie maandag te eten om je week fijn te beginnen).

surinaamse huzarensalade

Surinaamse huzarensalade

De populaire roze huzarensalade. Helemaal vegan! Met kipstukcjes, knapperige granny smith appel, bietjes en vegan mayonaise om het tot een smeuïg geheel te maken. Ik ben fan van deze salade. Hoe graag maak jij dit klaar?

Seitan roast

Geroosterde wortels

Een simpel bijgerecht, maar daardoor niet minder lekker. Deze zoet geroosterde worteltjes misstaan niet op de kersttafel, maar weetje? Je kunt dit ook midden in de zomer eten.