Category: Surinaams

Surinaamse pindasoep met tomtom

De echte Surinaamse pindasoep mét tomtom balletjes, maar dan helemaal vegan. Prima mogelijk en niet minder lekker. Verras je vrienden en familie op een feestje met deze soep. Ze zullen je dankbaar zijn.

Witte bonen met rijst

Witte bonen met rijst

Een variatie op de klassieke Surinaamse bruine bonen met rijst. Dezelfde variant maar dan met witte bonen. Ik ben nog een stapje verder gegaan en ging op zoek naar een goede vervanger voor zoutvlees.

Surinaamse saoto

Echte overheerlijke Surinaamse saoto maar dan, zoals je van me gewend bent, volledig vegan. In plaats van kip gebruik ik graag krokante tofu. Uiteraard maak ik er zelf de vermicelli ook bij, maar dit kun je ook kant en klaar kopen.

Vegan gevulde sopropo

De Surinaamse keuken is mijn favoriete keuken. Voordat ik besloot plantaardig te gaan eten, at ik dit erg graag. Nu heb ik er een vegan versie van gemaakt, ik wilde dit namelijk zó graag eten. Het recept is niet lastig klaar te maken, maar het duurt wel eventjes.

bara bites met aardappelchutney

Bara bites met aardappelchutney

Heb je een feestje en ben je op zoek naar iets lekkers om op tafel te zetten? Deze bara bites met pittige(!) aardappelchutney doen het hier enorm goed. Ik ben een groot fan in elk geval. Wie weet jij ook!

surinaamse huzarensalade

Surinaamse huzarensalade

De populaire roze huzarensalade. Helemaal vegan! Met kipstukcjes, knapperige granny smith appel, bietjes en vegan mayonaise om het tot een smeuïg geheel te maken. Ik ben fan van deze salade. Hoe graag maak jij dit klaar?