Goulash met gerookte tofu

Ik blijf het zeggen; ik heb zin in de herfst! Waar ik eerder altijd mezelf in bed wilde verstoppen, heb ik dit nu niet. Het enige dat van mij wel weg mag blijven zijn al die spinnen die ineens overal opduiken, brrr. Om te vieren dat het nu toch echt bijna herfst is heb ik een heerlijk recept voor goulash met gerookte tofu.

Goulash met gerookte tofu

“Zullen we goulash eten vanavond?”
– “Neehee, dat is vies mama”

Goulash met gerookte tofu

Ik was vroeger geen fan van goulash en kan dan ook zeggen dat ik blij ben dat we het niet zo vaak aten. Ik kan me ook echt niet precies meer herinneren hoe het gemaakt werd. Mijn liefde voor goulash ontdekte ik pas enkele jaren geleden, op Sziget in Budapest.

We hadden een aantal dagen achtereen écht rot weer, iedereen liep te snotteren en was belabberd. Ik probeerde zo voedzaam mogelijk te eten en at graag bij de Mega Vega, daar haalde ik elke dag smoothies, fruit en lekker vegan eten. Ze hadden er ook vegan goulash soep en omdat ik het zo koud had en liep te snotteren, besloot ik het weer eens te proberen. En wow – ik was er gelijk gek op!

Geen authentiek recept

Het recept dat ik nu deel is meer een interpretatie van die soep. Wauw, dure woorden. De smaken die ik herinner heb ik allemaal in deze schotel gemikt en geserveerd met bulgur en verse koriander. Officieel hoort het bijvoorbeeld peterselie te zijn, maar ik vind zelf verse koriander zoveel smaakvoller.

Ik serveer deze ‘goulash’ met bulgur, maar voel je vrij om het te eten met rijst, aardappels of gewoon brood. Zelfs pasta zou nog kunnen. Hoera voor variatie!

Recept Afdrukken
Goulash met gerookte tofu
Goulash met gerookte tofu
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Goulash met gerookte tofu
Instructies
  1. Verwarm wat olie in een pan.
  2. Fruit de ui, paprika en knoflook tot het lekker geurt. Doe de aardappelen erbij en bak kort mee.
  3. Voeg komijnpoeder en gerookt paprikapoeder toe. Bak even mee, maar schep wel goed om.
  4. Doe de tomatenpuree er bij en bak een minuut mee. Schenk de tomatenblokjes er bij en voeg wat zout en peper toe. Als je bang bent dat je teveel peper of zout gebruikt, kun je dit ook aan het einde toevoegen.
  5. Voeg de gerookte tofu, het laurierblaadje en water toe en breng het geheel aan de kook, laat het op laag vuur, zonder deksel op de pan, zo'n 30 minuten pruttelen.
  6. Serveer met de bulgur en verse koriander.

 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *