Minestrone met spekcjes

Ik zie een patroon ontstaan, een patroon dat zich kenmerkt door liters soep. De laatste tijd maak ik genant veel soep. Groentesoep, noodlesoep en nu dus minestrone. Oja, volgende week (of over 2 weken) komt er een recept online voor tomaten-groentesoep want echt, ik wil met deze grauwe dagen het liefst elke dag soep als lunch. 

Minestrone met spekcjes

Restjes opmaken

Stiekem moet ik zeggen dat ik vooral dus soep maak op de momenten dat ik allerlei groenten  heb liggen die op moeten. Ik check de vriezer en koelkast eventjes en dan gooi ik gewoon alles wat goed bij elkaar past in de soep. Dan ben je van je restjes af én je hebt een lekker soepje.

Maaltijdsoep

Veel mensen vinden soep geen echte maaltijd, ik ben echt het tegenovergestelde. Maak gewoon een soep met echt veel ingrediënten en serveer er brood en smeersels bij, dan zit je wel goed. Ik moet toegeven; het verse brood is altijd mijn lievelingsdeel van een soep-maaltijd. Ik ben echt gek op brood dus soep met brood is voor mij geen straf!

Minestrone met spekcjes

Soepen zij ZO makkelijk te veganizen. Bij deze soep koos ik er dus voor om lekkere vegan spekcjes toe te voegen, dat geeft net dat beetje bite wat je anders mist. Daarnaast moet ik ook zeggen dat ik een groot voorstander ben van bonen. Ik heb altijd potten en blikken bonen in de kast staan en die komen eigenlijk altijd wel van pas. Ze verdwijnen hier in soepen, stoofschotels, pasta gerechten, salades, noem maar op. Overal kunnen bonen in. Ik ben er gek op!

Minestrone met spekcjes

Recept Afdrukken
Minestrone met spekcjes
Minestrone met spekcjes
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Minestrone met spekcjes
Instructies
  1. Bak de spekcjes in een koekenpan met een klein beetje olie tot ze krokant zijn. Zet aan de kant.
  2. Verhit een beetje olie in een soeppan en bak kort de Italiaanse groentemix. Doe de tomatenpuree erbij en schep om. Laat 2 minuten meebakken.
  3. Schenk de tomatenblokjes erbij en voeg 1 liter water toe. Breng aan de kook en voeg de groentebouillon en knoflookpoeder toe.
  4. Doe de macaroni erbij en kook deze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Voeg als laatste het blik met bonen toe en laat nog even mee opwarmen. Breng de soep op smaak met peper en eventueel extra zout.

 

 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *