pasta bolognese met linzen

Als het wat warmer word dan eet ik graag pasta, maar dan wel een lichte variant. Een zwaardere variant met gestoofde groenten en vlees was nooit favoriet op warme dagen. Echter besloot ik at het anders kon. Ik eet geen vlees meer dus het is tijd voor een vegan pasta bolognese met linzen. Er zit geen vlees in en is direct al vele malen lichter. Ik ben er helemaal fan van.

pasta bolognese met linzen

Vlees vervangen door walnoten en linzen

Waarom? Daarom! Linzen heb ik altijd in de kast staan; gedroogd én gekookt. Deze bolognese is lekker snel doordat de linzen al gekookt zijn. Om het gerecht toch nog wat meer bite te geven wilde ik er nog noten bij doen. Ook qua voedingsstoffen zijn deze handig om aan je ‘dieet’ toe te voegen. Ik wist niet goed welke noten ik wilde nemen maar besloot; cashews worden het eens niet. Ik haalde wat walnoten want die leken me het lekkerste als je ze fijnhakt en toevoegt.

pasta bolognese met linzen

Pasta van vroeger vs. pasta van nu

We aten vroeger veel aardappels, vlees en groenten. De keren dat we pasta aten (het was enkel macaroni of spaghetti) waren zeldzaam en het was altijd hetzelfde. Eigenlijk wel jammer, maar ach – vroeger leek de wereld ook een stuk kleiner op de een of ander manier. Op mijn 16e introduceerde ik tagliatelle carbonara en dat was al snel een succes, alleen mijn zusje haatte het echt enorm. Nu lustte ze sowieso heel erg weinig, dus ik mocht het alsnog affentoe maken. Na jaren van macaroni en spaghetti bolognes uit een pakje of zakje, was ik er niet heel gek op. Tot ik dus recepten tegenkwam van de zelfgemaakte sauzen, het duurde even voordat ik ermee aan de slag ging maar nu snap ik niet waarom ik dat niet eerder deed. Het is super lekker en je kan er in een korte tijd enorm veel smaak in krijgen. Smaakvolle pasta is altijd goed toch?

pasta bolognese met linzen

Recept Afdrukken
pasta bolognese met linzen
pasta bolognese met linzen
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
pasta bolognese met linzen
Instructies
  1. Verhit wat olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui. Voeg na enkele minuten de wortel en champignons toe. Bak zo'n 5 minuten op middelhoog vuur.
  2. Pers de knoflook uit boven de pan, let op dat het niet aanbrand. Schep goed om en voeg daarna de tomatenpuree toe. Bak kort even mee en giet het blik tomatenblokjes erbij.
  3. Verkruimel het bouillonblokje boven de saus of breng de saus hoog op smaak met zeezout .Als je geen bouillonblokje wil gebruiken is dat een prima alternatief. Voeg de Italiaanse kruiden en rode peper vlokken toe, roer door en breng aan de kook.
  4. Laat de linzen uitlekken en spoel eventueel schoon, voeg toe aan de saus en laat zo'n 10 minuten mee koken. Voeg daarna de fijn gehakte walnoten toe en roer om. Draai het vuur uit. Breng de saus op smaak met zwarte peper.
  5. Roer de saus door de gekookte tagliatelle en garneer met (geroosterde) pijnboompitten en basilicum.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

1 gedachte op “pasta bolognese met linzen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *