Roti jackfruit masala

Inmiddels eet ik dus al een tijdje helemaal geen vlees meer, maar stiekem was roti kip toch echt een van mijn favorieten. Ik merk, nu ik zwanger ben, dat ik soms écht trek heb in dat soort dingen. Gelukkig kan ik mijzelf goed inhouden en maak ik dan deze roti jackfruit masala. Super lekker en het zorgt dat die craving direct weg is!

roti jackfruit masala

Roti jackfruit masala

Inmiddels staan er meerdere roti recepten op mijn blog, maar ach, roti is life zullen we maar zeggen.. Er zijn maar weinig dingen waar je me ’s nachts écht voor wakker mag maken, dit is een van die dingen. Dit is overigens niet om jullie nu allemaal aan te sporen mij ’s nachts roti te brengen hoor, want slapen doe ik super graag. Ik had dus al eerder vegan roti gemaakt en hoewel het lekker was, heeft deze jackfruit roti mijn voorkeur. Waarom? De structuur is heel meaty en de smaken worden goed opgenomen. Het is een heerlijke combinatie, ik denk dat dit mijn perfecte vegan roti is.

Recept Afdrukken
roti jackfruit masala
roti jackfruit masala
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Jackfruit masala
Aardappel en kouseband
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Jackfruit masala
Aardappel en kouseband
roti jackfruit masala
Instructies
Jackfruit masala
 1. Doe de jackfruit uit beide blikken in een vergiet en spoel ongeveer 5 minuten onder stromend water af. Laat een beetje uitlekken en trek nu de stukken uit elkaar. Dit gaat super makkelijk, de jackfruit heeft een draderige textuur.
 2. Verhit wat zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Als de ui glazig is doe je tomatenpuree erbij en bakt dit ook even mee.
 3. Schep de kerrie masala erbij, bak kort mee en voeg de jackfruit toe. Roer goed door en verkruimel dan de maggi blokjes erboven. Breng verder op smaak met wat zwarte peper. Laat kort bakken, zo'n 4 minuten en schenk daarna het water erbij. Breng aan de kook en laat, met deksel op de pan, zo'n 15 minuten sudderen. Draai na 15 minuten het vuur uit en het is klaar om te serveren.
Aardappel en kouseband
 1. Fruit ui en knoflook aan in wat olie, als de ui glazig oogt voeg je tomatenpuree, kerrie masala en maggi blokjes toe, bak even goed mee.
 2. Doe de in stukken gesneden aardappel erbij, bak even aan en schenk er dan water bij. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Plaats een deksel op de pan en laat de aardappelen garen. De tijdsduur hangt af van hoe groot je de aardappelen hebt gesneden, prik affentoe in de aardappelen, ze moeten nog stevig zijn en niet geheel uit elkaar vallen.
 3. Als de aardappels vrijwel gaar zijn voeg je kousenband toe. Ik neem altijd diepvries kousenband, dit is altijd van goede kwaliteit en je kunt het makkelijk bewaren. Laat de kousenband zo'n 5 minuten mee stoven. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de jackfruit masala met de aardappelen, kousenband en roti plaat.
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

10 gedachtes op “Roti jackfruit masala”

  1. Op verschillende plekken 😀 Bij de toko hebben ze het vaak, maar ook bij bijvoorbeeld Veggie4U. Let er wel op dat je de jackfruit op water (brine) neemt en niet de jackfruit op siroop 🙂

 1. Wat is kerrie massala precies? Ik kan wel ‘gewoon’ kerrie poeder vinden, kan ik dat gebruiken of ontbreken er dan essentiële smaken?

  1. Gewone kerrie vind ik zelf echt vele malen minder lekker. In supermarkten vind je tegenwoordig vaak in het ‘Exotische schap’ kerrie masala. Het zit in plastic zakjes en ligt vaak bij de Surinaamse producten! 🙂

 2. Je recept op de site lijkt niet te kloppen. Ik neem aan dat er geen Tagiatelle in de roti gaat.. ik wil m eigenlijk heel graag maken maar weet niet goed hoe het nu moet.

  Groeten Leonora

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *