spaghetti met artisjokken en tapenade

Ik moet wat bekennen; ik ben lui geworden. Altijd was ik van mening dat een keukenmachine overbodige luxe was. “Ah joh, ik heb goede messen en dat is alles wat je nodig hebt!” – en toen merkte ik dat ik toch eigenlijk de blender steeds vaker gebruikte.  Nu wilde ik toch uiteindelijk ook zelf falafel en burgers maken. Dat gaat wat lastig met enkel een blender, dus die keukenmachine komt nu goed van pas. Tapenade maak je ook snel in een keukenmachine en dan maak je dit lekkere gerecht; spaghetti met artisjokken en tapenade.

spaghetti met artisjokken en tapenade

Spaghetti met artisjokken en tapenade

In de winkel was ik al enige tijd op zoek naar een vegan tapenade. Ik ben gek op tapenade en eet het eigenlijk veel te weinig. Helaas zit er in de meeste tapenade Parmezaanse kaas of ansjovis. Ik heb elk potje in de winkel wel 5 minuten staan bestuderen. Uiteindelijk pakte ik een pot zongedroogde tomaten en besloot het dan maar zelf te maken, zo moeilijk is dat niet en op werk heb ik dat ook vaak genoeg gemaakt.

Trek in artisjokken

Al enige tijd had ik enorm veel trek in artisjokken. Ik eet ze graag op mijn pizza maar in pasta doe ik ze nauwelijks. Onlangs wilde ik pizza bestellen maar nergens hadden ze pizza’s met artisjokken. Dat deed me stiekem wel pijn, ik heb dan ook geen pizza besteld. Ik kocht een blik artisjokharten en besloot ze nu maar met de spaghetti te eten. Soms moet je gewoon uit je comfortzone stappen toch? En wat bleek? Ik vond artisjokken super lekker met deze pasta en tapenade. Wat een uitkomst!

spaghetti met artisjokken en tapenade

Recept Afdrukken
spaghetti met artisjokken en tapenade
spaghetti met artisjokken en tapenade
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Tapenade
Spaghetti
Vegan 'Parmezaanse kaas'
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Tapenade
Spaghetti
Vegan 'Parmezaanse kaas'
spaghetti met artisjokken en tapenade
Instructies
Tapenade
  1. Leeg het potje zongedroogde tomaten in je keukenmachine, ook de olie kan er bij. Voeg de olijven, kappertjes en knoflook toe en hak fijn. Voeg wat extra olijfolie toe als het mengsel te dik is. Blijf fijn hakken tot de tapenade de gewenste dikte heeft. Ik houd van wat grovere tapenade, het hoeft niet helemaal fijn gedraaid te worden. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Schep de tapenade in het potje waar eerder enkel de zongedroogde tomaten in zaten. Je zal zien dat niet alles er nog in past, vul de pot helemaal, draai dicht en zet in de koelkast. De rest gebruiken we voor de spaghetti.
Spaghetti
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe het terug in de pan.
  2. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd deze in vieren. Halveer de olijven en doe alles bij de pasta. Schep de tapenade door de spaghetti en roer alles goed door.
  3. Roer ook de rucola door de spaghetti en proef af. Je kunt nog wat peper en zout toevoegen of extra tapenade.
Vegan 'Parmezaanse kaas'
  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine. Zorg er voor dat deze goed schoon en droog is. Hak dit alles fijn tot een grof poeder ontstaat. Doe deze 'kaas' in een schone en droge pot. Je kunt hier best een tijdje mee doen.
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *