Gnocchi met champignons uit de airfryer

Heb je een airfryer en ben je benieuwd wat je er zoal mee kunt? Ik was dat wel en prompt rolde dit receptje er uit. Lekker makkelijk, staat snel op tafel, weinig afwas en een partij lekker.

Yields3 Servings
Prep Time5 minsCook Time15 minsTotal Time20 mins
Gnocchi & Champignons
 500 g gnocchi
 250 g champignons
 1 tbsp olie naar keus
 zwarte peper
 zeezout
Pesto
 1 bosje verse basilicum
 6 tbsp zonnebloempitten
 3 tbsp edelgistvlokken
 2 tenen knoflook
 1 tbsp citroensap
 zwarte peper
 olijfolie
Garnering
 Enkele verse blaadjes basilicum
 Fijngesneden bosui
Gnocchi & Champignons
1

Halveer de champignons (als ze groter van formaat zijn dan de gnocchi zelf is) en meng dit met de gnocchi, wat peper en zout en de olie. Je kunt elke willekeurige olie gebruiken. Ik nam knoflookolie maar je kunt ook een olie nemen met rode peper, olijfolie of gewoon zonnebloemolie.

2

Doe het gnocchi-champignon mengsel in de airfryer en airfry op 200 graden voor zo'n 15 minuten of tot de gnocchi goudbruin en krokant is.

Pesto
3

Zet een koekenpan op het vuur en rooster de zonnebloempitten in de pan. Hussel regelmatig. Na ongeveer 5 minuten zijn ze goudbruin en klaar voor gebruik.

4

Doe de blaadjes basilicum, knoflook, citroensap, edelgistvlokken, zonnebloempitten en wat zwarte peper in een keukenmachine. Pulseer tot alles gehakt is. Zet vervolgens de keukenmachine aan en schenk er druppelgewijs olijfolie bij. Doe dit tot een smeuïge pesto ontstaan is. Ik noem geen hoeveelheid olie aangezien dit per keer sterk kan verschillen, doe het op gevoel, vertrouw jezelf.

5

Haal de gnocchi en champignons uit de airfryer verdeel over 3 borden en serveer met wat verse blaadjes basilicum, fijngesneden bosui en de verse pesto.