Mijn nummer 1 tip voor de kraamtijd: mealpreppen! Er komt in mijn shop binnenkort een heel mooi kraamtijd mealprep plan aan, maar voor nu deel ik 10x makkelijk in te vriezen maaltijden. In de kraamtijd wil je namelijk echt niet koken (en geloof me: je partner heeft ook andere dingen aan het hoofd).

10x makkelijk in te vriezen maaltijden 

Het is niet lastig om wat extra te koken, alle gerechten die ik hier deel kun je makkelijk verdubbelen qua ingrediënten. Restjes invriezen is uiteraard ook altijd een optie. Als ik rijst, groenten en proteïne over heb, dan gaat dit allemaal in een bakje de vriezer in. Zo heb ik altijd iets makkelijks achter de hand om te eten. Overigens is dit niet alleen makkelijk in de kraamtijd, maar pas ik dat altijd toe. Er zijn vaak genoeg momenten dat ik écht niet weet wat ik moet koken, zo’n bakje is dan een goede optie.

bruine bonen met rijst

Bruine bonen met rijst

Deze bruine bonen met rijst zijn makkelijk in grote hoeveelheden te maken. Of je er nu tofu in gebruikt of kipstukcjes en vegan worst, het vriest prima in. Je kunt de rijst ook al koken en het per portie invriezen. Maar mocht je een rijstkoker hebben dan is ‘verse’ rijst natuurlijk net iets lekkerder.

vegan sloppy joes

Vegan sloppy joes

Je hoeft deze linzenvulling niet eens perse op een broodje te eten. Het smaakt ook prima met gekookte rijst, bulgur of in een wrap met wat sla. De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Je kunt dit recept makkelijk verdubbelen en invriezen per portie. Ik gebruik hier zakjes voor, die nemen weinig plek in beslag, maar wanneer je minder plastic wil gebruiken, dan kan een bakje ook prima.

Tofu Tonight

Tofu tonight

Een lekker gerechtje dat doet denken aan ‘chicken tonight’. Deze tofu tonight kun je makkelijk in een grote batch maken en invriezen. Geen zin in tofu? Dan kun je deze makkelijk vervangen voor kipstukcjes of een andere vervanger die je lekker vind.

tempeh bolognese

Tempeh bolognese

Zelf heb ik altijd een batch van deze tempeh bolognese in de vriezer liggen. Het is makkelijk te maken, er zit veel proteïne in en een mega berg groenten. Bonus? Het is goedkoop om klaar te maken. De pasta kook ik zelf a la minute maar ook dit kun je van tevoren koken en het dan per portie invriezen.

Traditionele erwtensoep

Vegan erwtensoep

Erwtensoep is echt wel een van de meest bekende vriezermaaltijden. Mocht je een herst of winterbaby krijgen (zoals ik nu) dan is dit een fijne om in te vriezen. Naast dat het makkelijk in grote hoeveelheden te maken is, vult dit ook gigantisch. Kun je met een newborn wel gebruiken.

snelle linzensoep

Snelle linzensoep

In de kraamtijd van Nyjah heb ik echt bakken met deze soep weggewerkt. Ik gok dat ik zo’n 5 a 6 liter van deze soep had gemaakt. Super lekker als vullende lunch want borstvoeding geven maakte mij enorm hongerig. Als avondeten deed ik altijd een upgrade door er rijst of bulgur bij te eten, super lekker en net wat vullender.

tempeh korma

Tempeh korma

Ik zie een beetje een thema: veel rijstgerechten. Ook deze tempeh korma vriest prima in. Mocht je het spannend vinden om pittig te eten tijdens de eerste periode van borstvoeding, dan zit je hier goed mee. Het is een lekker kruidig en verwarmend gerecht zonder dat het pittig is. Ik eet het graag met erwtjes maar je kunt het ook met sperziebonen eten.

pinda stoofschotel

Pinda stoofschotel

De stoof der stoven. Lekker vullend want aardappel, pindakaas, kikkererwten en tomaten en lekker met zilvervliesrijst. Deze stoof vriest ook echt perfect in en is echt fijn om achter de hand te hebben.

Surinaamse zuurkool

Surinaamse zuurkool

Dit is mijn favoriete eten en het is nog gezond ook! Er is maar weinig wat ik liever eet dan deze maaltijd en ook dit vriest weer perfect in. Je kunt dit maken met vleesvervangers, maar die kun je ook achterwege laten en er later nog aan toevoegen. Net als de rijst.

Nasi met tempeh en kouseband

Nasi met tempeh en kouseband

We sluiten dit lijstje af met een van de fijnste vriezer gerechten ooit: nasi met kouseband en tempeh. Je kunt dit perfect portioneren door alle componenten samen in een bakje te doen. Ontdooien in de koelkast en vervolgens even de magnetron in.

Pin dit artikel op Pinterest

10x makkelijk in te vriezen maaltijden

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *