Vandaag ben ik 21 weken zwanger en dus al over de helft! Met 30 weken als mijn persoonlijke mijlpaal, tel ik die 9 weken nog even af. Toevallig is dat makkelijk aftellen want ik ben 30 weken, de dag na mijn 30e verjaardag. Benieuwd hoe het met mij gaat? Lees dan even verder.

21 weken zwanger

Het blijft spannend, maar daar had mijn arts me al wel voor gewaarschuwd. Naïef zwanger zijn zit er niet meer in. Ik vind dat best moeilijk, soms voel ik me heel erg schuldig naar onze Lieve Baby dat ik niet meer geniet van deze zwangerschap. Feit blijft natuurlijk dat die roze wolk na Ivy niet bestond, het was een grote donderwolk. Die lijkt soms nog boven mijn hoofd te hangen.

21 weken zwanger 21 weken zwanger

Nachtrust

Slapen lukt met vlagen. Soms lig ik hele nachten te piekeren over alles wat er dit jaar is voorgevallen en andere nachten lig ik wakker omdat ik 300 keer moet plassen. Het hoort er bij. Overdag doe ik nog steeds rustig aan (voor mijn doen dan) en op die manier pak ik toch nog wat rust.

Symptomen

Ik heb geluk dat ik best oké ben afgezien van de moeheid (maar dat is te wijten aan het slaapgebrek). Ik plas veel, net als elke zwangere vrouw en net als bij Ivy heb ik flink last van bandenpijn en mijn bekken. Nog een reden om rustig aan te doen. Mijn huid en haar gingen ook niet zo goed op de hormonen maar gelukkig heb ik (inmiddels) een awesome routine die ervoor zorgt dat ik er on fleek uit zie.

Hormoon injecties

Eenmaal per week ga ik naar het LUMC toe voor een proluton injectie. Proluton wordt (soms) voorgeschreven aan vrouwen die in het verleden te maken hebben gehad met een vroeggeboorte. Proluton is synthetische progesteron en moet ervoor zorgen dat mijn baarmoeder niet samentrekt en ontspannen blijft. Mijn cervix was met 14 weken te kort en even dachten we dat een cerclage nodig zou zijn, maar met genoeg rust én de injecties is mijn cervix nu 5mm langer en mooi dicht.

21 weken zwanger 21 weken zwanger

Shoppen voor babyspul

Dat was wel even een drempel waar ik overheen moest hoor. Bij Ivy kocht ik met 8 weken het eerste pakje, gewoon omdat ik iets wilde hebben. Nu durfde ik het niet goed. Ik besloot met 13 weken een luier en wetbag te bestellen en daarna kocht ik eventjes niets. Inmiddels heb ik wat broekjes er bij gehaald en wat leuke baby dingen via Etsy besteld. Ivy’s kleertjes zullen naar deze baby gaan op een aantal items na dan, die heb ik in Ivy’s memorybox gedaan (haar sokjes, jurkje en een vestje). We hebben natuurlijk de babykamer al staan en er zijn slechts een handjevol dingen die ik anders wil. Ik wil bijvoorbeeld niet Ivy’s dekentjes gebruiken bij deze baby een ook wat andere hoezen voor het matras, etc. Gelukkig heb ik er de tijd voor om dit te regelen.

Eten

Bij Ivy at ik letterlijk alleen maar super simpel en ongezond eten. Deze ronde heb ik een baby die een ware #fitgirl (of boy) is want hello veggies! Ik word misselijk van vettig eten, dus ik eet veel groenten, rijst gerechten met tempeh (of tofu) en dat soort ongein. Oja mijn grootste craving is madame jeanette sambal. Dat gaat overal op en doorheen; zo lekker!

Dus?

Het gaat de goede kant op. Soms durf ik zelfs wat verder te kijken dan vandaag en durf ik een toekomst te zien waarin ik ook met mijn Lieve Baby kan knuffelen. Elke dag is er natuurlijk een, maar ik denk dat als ik ‘Ivy’s termijn’ voorbij ben ik weer echt kan ademen.

Eén reactie

  1. Wat grappig die sambal craving… Ik had ook heel hete trek. Iedereen liep te mekkeren dat het niet goed was voor de baby en dat ik maagzuur zou krijgen 😂 Mijn baby heeft nergens last van gehad en heeft nu zelfs een lichte voorkeur voor stevig gekruid eten…en brandend maagzuur krijg je toch wel 😉 Geniet van alles en doe rustig aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *