Vandaag ben ik precies 33 weken zwanger: waar is de tijd gebleven hรจ? Ik kan zelf niet zo goed geloven dat ik echt al zo ver ben en nog steeds zo mobiel kan rondhuppelen. Ik schrijf en deel minder over deze zwangerschap want de angst is er niet (of nauwelijks) en ik voel me super goed. Toch even tijd voor een update vandaag.ย 

33 weken zwanger

Onze Jellybean is ongeveer zo groot als een ananas (als ik 24baby moet geloven) en ze is zo rond de 1885gr en 43cm. Een flinke baby al, maar ze mag nog wel even doorspekken. Controles heb ik deze ronde een heel stuk minder, bij Nyjah vanaf 12 weken eenmaal per week, daarna vanaf 22 weken om de week. Nu kan ik me de laatste keer dat ik op controle was nog nauwelijks herinneren.

Corona scare

We gingen op vakantie, een weekje Center Parcs, dit was al vorig jaar geboekt en we besloten, ondanks corona dan toch maar te gaan. Ik vond het spannend. We gingen met vijf gezinnen in vijf aparte huisjes. Dat was wรฉl positief dus. De anderhalve meter kon best goed nageleefd worden. Daar ben ik echt heel strikt in, ik wil onder geen beding ziek worden. Lief en ik wilden graag een dagje naar de Design Outlet in Roermond, we besloten al vroeg te gaan (rond 9 uur) zodat we de ergste drukte voor konden zijn.

Helaas bleek dit alsnog lastig. We konden naar de Adidas winkel (viel vies tegen), kochten dingen bij Vans en daarna keken we nog even bij Puma en Timberland. We zijn hooguit een uur aanwezig geweest en toen was het overal zo druk dat we besloten te gaan. Uiteraard droegen we mondkapjes, hebben nergens in de rij gestaan en overal afstand gehouden. Toch werden we ziek. Eerst Lief, daarna zijn moeder (die was mee) en naderhand ik ook. Er werden corona tests geregeld voor Lief en zijn moeder, zij hadden de ergste symptomen, ik werd pas na hun test ziek. Alles was gelukkig negatief. Toch deed ik een test toen we thuis waren, ik hoestte veel, had ineens koorts en voelde me ziek. Ook mijn test kwam gelukkig negatief terug. Helaas miste ik wel mijn afspraak in het ziekenhuis, die werd dus verzet.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ๐‰๐จ๐ฒ๐œ๐ž โ€ข ๐•๐ž๐ ๐š๐ง ๐Ÿ๐จ๐จ๐ & ๐ฅ๐ข๐Ÿ๐ž๐ฌ๐ญ๐ฒ๐ฅ๐ž (@veganwifey.nl) op

Hoe ik me verder dan voel?

Ja, wel prima. Ik was ziek, baalde als een stekker. Heb een hittegolf overleefd (net aan dan) en ik ren nog dagelijks achter Nyjah aan. De baby lag bij de laatste controle in stuit, ik was toen 30 weken geloof ik. Morgen heb ik weer een controle en dan hoop ik dat ze al gedraaid is, het geeft me toch wat stress. Het bevalplan ligt klaar, net als het visuele bevalplan en langzaamaan krijgt alles vorm.

De grootste verandering tot nu toe

Die ga je niet geloven: Nyjah heeft een eigen slaapkamer. Op onze vakantie kwamen we er achter dat hij prima in een groot bed mรฉt hekje kon slapen. Onverwachts en voor mij ook wat pijnlijk: ineens is hij geen kleine baby meer. Hij kwam moeilijk in slaap door alle prikkels elke dag, maar als hij eenmaal sliep werd hij eenmaal wakker en dan sliep hij door. Bij thuiskomst besloten we dan dus ook maar een kamertje voor hem te maken. Ons familiebed ging uit elkaar, Nyjah kreeg een laag palletbed met zijn eigen matras en het kamertje wat eerst vol rommel stond, is nu een lieve kinderkamer. Compleet met schattige kleedjes, knuffels op een stoel, een krat speelgoed รฉn een ledikantje dat klaarstaat voor Jellybean.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ๐‰๐จ๐ฒ๐œ๐ž โ€ข ๐•๐ž๐ ๐š๐ง ๐Ÿ๐จ๐จ๐ & ๐ฅ๐ข๐Ÿ๐ž๐ฌ๐ญ๐ฒ๐ฅ๐ž (@veganwifey.nl) op

 

En nu verder?

Langzaam maak ik alles klaar in huis: de commode is nu gevuld met kleertjes van Jellybean (alles gevouwen volgens de Konmari methode). Nyjah’s kamer is klaar รฉn zijn kast is nu minder overspoeld door babykleding. Alle luiers zijn netjes gevouwen en uitgezocht. Nu heb ik maar liefst 3 sets: een newborn set, een set voor Nyjah รฉn dan alvast de set voor als Jellybean uit de newborn luiers is. Heftig wel en beseffen dat ik afscheid moet gaan nemen van die kleinste luiers doet nu al pijn. De komende twee weken wil ik spenderen aan het koken van kraammaaltijden, deze gaan allemaal de vriezer in (ik ga er nog een artikel over schrijven) en mijn ziekenhuistas moet maar eens gepakt worden. Gek om te beseffen dat die bij Nyjah vanaf 24 weken al klaar stond en ik nu 33 weken ben en nog geen idee heb wat mee gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *