Nu ik moeder van twee mini’s ben, besef ik me pas écht hoe belangrijk een goede nachtrust is. Ik schreef niet lang terug een artikel over hoe je beter kunt slapen als moeder, maar ik heb vandaag ook 5 tips voor een betere nachtrust. Functioneren op onvoldoende slaap is nagenoeg onmogelijk dus hoe fijner de nacht, hoe beter je dag.

Creëer een fijn bedtijd ritueel

Bij kindjes hameren ze er op, maar ik vergeet zelf ook weleens dat een ritueel fijn is, ook voor mijzelf. Er zijn verschillende dingen die onderdeel kunnen zijn van je vaste ritueel, time to unwind!

5 tips voor een betere nachtrust
Photo by Jopeel Quimpo on Unsplash

Maak een rustige plek van je slaapkamer

Het is makkelijk om een televisie op je kamer te zetten en zo de hele avond in bed te hangen met de televisie aan. Maar trust me on this: de slaapkamer moet enkel voor slapen en seks zijn. Dus niet nog ‘effe’ werken op de laptop, een serie kijken in bed, etc. Probeer zo min mogelijk afleiding in je slaapkamer te hebben. Zorg ervoor dat het jou fijne plekje is. Hoe je dit bijvoorbeeld doet?

5 tips voor een betere nachtrust
Met een dreumes die óók in bed slaapt is mijn nachtrust niet altijd optimaal. Dus zorgen voor een goede slaaphygiëne is extra belangrijk.

Upgrade je matras en beddengoed

Het is natuurlijk altijd belangrijk om een goed matras te hebben, voor je nek en rug – maar ook voor je nachtrust. Er zijn allerlei soorten matrassen dus neem er een die bij je slaaphouding en lichaamsgewicht past. Tegenwoordig wordt er aangeraden om ongeveer om de 5 jaar je matras te vervangen. Dat lijkt misschien veel, maar je kunt tegenwoordig ook een matras abbonement afsluiten zodat je maandelijks een klein bedrag betaald, en toch goed slaapt.

Ikzelf heb veel last van allergieën, vooral huisstofmijt en dat gaat ook in beddengoed zitten. Mijn ervaring is dat wanneer je wil bezuinigen op beddengoed, dit negatief uitpakt. In mijn geval: meer last van allergieën. Nu slaap ik al enige tijd onder het geweldige beddengoed van Snurk. Sinds ik hier onder lig heb ik zelf veel minder last van mijn allergieën, vanaf nu bespaar ik niet meer op beddengoed.

Pro tip: de kwaliteit van je matras & beddengoed zijn belangrijker dan de prijs.

Geen schermtijd voordat je gaat slapen

Mobiele telefoons zijn zó fijn, maar je staat eigenlijk altijd ‘aan’. Je scrollt zo uren op the gram en informatie blijft tot je komen via dat handige apparaatje. Zeg ik nu dat je telefoon helemaal uit moet? Nee. Gebruik vooral de wekkers op je mobiel, maar probeer ongeveer 1 uur voordat je gaat slapen je telefoon weg te leggen.

You’re gonna hate me for this one: maar ja, ook de televisie kun je beter uit laten. Ik weet dat het aantrekkelijk is om lekker op de bank te hangen in pyjama en naar bed te gaan als je serie afgelopen is, maar het is écht beter als je hier ook op let. Overigens schrijf ik dit stuk om 21.30 ’s avonds en wil ik over een half uur naar bed, dus ikzelf kan me er ook niet (altijd) aan houden.

 

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 𝐉𝐨𝐲𝐜𝐞 • 𝐕𝐞𝐠𝐚𝐧 𝐟𝐨𝐨𝐝 & 𝐥𝐢𝐟𝐞𝐬𝐭𝐲𝐥𝐞 (@veganwifey.nl)

Let op je gezondheid en voeding

Iedereen weet natuurlijk dat het niet verstandig is om 20 minuten voor je gaat slapen een espresso te drinken, maar er zijn meer dingen waar je op kunt letten zodat je een betere nachtrust krijgt.

Pro tip: Sinds ik CBD gebruik ervaar ik meer rust en slaap ik beter

Pin dit artikel op Pinterest

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *