Vandaag begint de Vegan Challenge weer (aanmelden is gratis) en kun je jou vegan avontuur beginnen. Je krijgt dan hulp in de vorm van recepten en informatieve artikelen (die je gewoon in je mailbox ontvangt). Ik schrijf nu al een tijdje voor de Vegan Challenge maar speciaal voor de beginnende vegan heb ik hier 5 basis recepten die écht handig zijn.

5 vegan basis recepten

Omdat ik als geen ander weet hoe belangrijk het is om een aantal fijne basic recepten te kennen, deel ik vandaag mijn favorieten. Recepten waarmee je alle kanten uit kunt. Of het nu gaat om een lekker smeersel voor brood of een saté als bijgerecht – het staat hier!

5 vegan basis recepten

Vegan Eiersalade

Ik was altijd gek op eiersalade. Nu zijn eieren niet vegan, dus ik dacht dat eiersalade ook geen ding meer zou zijn. Gelukkig kun je dit wél gewoon namaken. Met behulp van kala namak (zwart zout) kun je gemakkelijk een ei-smaak aan gerechten geven.

5 vegan basis recepten

Tempeh Saté

Tempeh kan wat eng zijn, want het is (op het oog) geen aantrekkelijk  product. Om over de geur helemaal maar te zwijgen. Echter is tempeh een heel goede bron van eiwitten. Daarnaast is het nog een goedkoop alternatief voor vlees ook, ik ben er fan van in elk geval. Wie weet jij ook wel nadat je dit hebt geprobeerd.

5 vegan basis recepten

Pasta bolognese met linzen

Ik vervang in pasta gerechten vaak het vlees voor linzen en noten. Wederom een goedkoop alternatief voor vlees. Vegan eten kan super budget friendly en ik denk dat dit ook wel duidelijk is met dit recept.

Snelle bami met tofu

Dit is (denk ik) een van mijn favoriete bami gerechten. Tofu was nooit geheel mijn ding, maar tegenwoordig eet ik het heel graag en dan vooral op deze manier. Lekker hoog op smaak mét bami er bij.

5 vegan basis recepten

Champignon-linzen burgers

Een goed recept voor burgers mag (uiteraard) niet ontbreken. Linzen zijn de perfecte basis voor veel dingen en deze burgers krijgen er een goede bite door, zeker in combinatie met de champignons. Lekker!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *