Over Joyce

Joyce de Vries, dat ben ik, de persoon achter VeganWifey.com. Op 29 januari 1989 kwam ik ter wereld in Woerden. Hier heb ik een groot deel van mijn leven vertoefd. Ik werd hier voor het eerste verliefd, ging hier naar school, kreeg mijn eerste horeca baan en mijn eerste eigen huis.

Inmiddels woon ik sinds 2016 in Leiden. Ik woon hier samen met mijn partner en onze katten. Op 31 mei 2018 werd onze eerste dochter (Ivy) geboren. Helaas overleed zij tijdens de bevalling, dus ik bleef met lege armen achter. Al snel volgde onze zoon (Nyjah). Op 29 maart 2019 maakte hij onze wereld een stukje mooier.

Er zijn veel dingen die ik interessant vind of heel erg leuk vind om te doen. Op een rustige dag lees ik graag in een boek, kijk in wat Youtube, speel ik wat videogames (Simcity 2013 en The Sims 4), kijk ik Netflix of spendeer ik tijd op bed met mijn Nyjah.

De laatste maanden heb ik ook een serieuze draagdoeken obsessie weten te ontwikkelen. Ook dit ga je terugvinden op mijn blog in de vorm van reviews van de draagdoeken die ik probeer. Hoe leuk is het dat ik al mijn dingen kan delen?

Mijn passie

Mijn leven draait om koken en eten, dit is niet maar even, maar al vele jaren. Toen ik voor het eerst op mijzelf ging wonen moest ik wel voor mezelf koken. Een liefde werd geboren. Ik probeerde graag aparte en nieuwe dingen. Toen voornamelijk vegetarisch, zo nu en dan vlees/gevogelte. In de loop van de jaren ben ik overgegaan naar een volledig plantaardig ‘dieet’.

Ik deed een koksopleiding, werkte in verschillende horecazaken en deed ervaring op. Het enige probleem? Ik had niet de volledige creatieve vrijheid om te koken wat ik wilde. Ik blies mijn blog nieuw leven in en begon, op vrije dagen, recepten te koken voor mijn blog. Ik kon ‘mijn eten’ dan wel niet delen in een restaurant, op deze manier konden mensen toch genieten van mijn creatieve uitspattingen. 

Op het moment dat ik naar Leiden verhuisde wist ik al; ik wil niet terug de keuken in. Toch solliciteerde ik wat, werkte ik wat maar uiteindelijk besloot ik op 2 februari 2018 mijn blog in te schrijven bij de KvK. Inmiddels is het uitgegroeid tot een platform waar ik schrijf over koken, eten, de vegan lifestyle, natuurlijk ouderschap en groen(er) leven. Ik kan hier al mijn passies combineren; webdesign, schrijven, fotograferen en koken.

VeganWifey.com

Veganwifey.com werd geboren in augustus 2019, maar ik blog al veel langer. Op mijn 9e maakte ik een website met mijn vader over mijn favoriete boyband. Daar schreef ik zo nu en dan wat. Een aantal jaren later begon ik een blog, hierop schreef ik over mijn dagen, het was een persoonlijk blog. 

Rond mijn 17e begon ik Woahjoyce.nl als portfolio website. Ik deed een opleiding multimedia design en wilde mijn ontwerpen met de wereld delen. Uiteindelijk werd dit mijn blog met non-vegan recepten. Woahjoyce.nl heeft zo’n 11 jaar bestaan. Ik ging vervolgens door als Nevernotcooking.nl en toen ik toch wat breder wilde schrijven, besloot ik dat die naam niet langer bij mij paste. 

Veganwifey.com werd geboren – een project waar ik flink tijd in heb gestoken. Alles moest overgezet worden, artikelen moesten aangepast en uiteraard moest ik ook een aantal recepten updaten. Ik ga er vol voor en ik hoop van harte dat dit een platform is wat meegroeit, wat mensen kan inspireren en informeren.