Ik zou het ‘wel effe’ doen – alle ballen hoog houden. Een altijd opgeruimd huis, genoeg me-time om lekker op te laden, voldoende tijd om te besteden aan mijn blog. Maar in de realiteit is het toch net ‘effe’ anders. Die ballen? Die zijn lek en liggen ergens op het balkon.

Falen is het niet, maar echt lekker voelt het ook niet

Het is best wel een chaos in mijn leven, met twee kindjes (van nu 2½ en 1 jaar) zorgen ervoor dat het huis dagelijks op z’n kop staat. Terwijl ik dit schrijf, net nadat ik de woonkamer even goed heb opgeruimd, ziet het er nu alweer uit alsof er een bom ontploft is. Ik probeer mezelf er niet aan te ergeren, maar de realiteit is dat ik niet zo lekker ga op de chaos.

Moederschap is chaos

Fool me once, right? Want met Nyjah was he al best wel chaos, met twee is de chaos niet gewoon verdubbeld maar echt tien keer erger. Tanden poetsen doe ik met een kind jengelend aan mijn been, terwijl de ander probeert via het prullenbakje in de wastafel te klimmen. Mijn skincare routine deel ik met de peuter, want alles wat ik doe, wil hij ook. Terwijl ik ontbijt maak voor de kindjes ren ik zo’n tien keer naar de woonkamer omdat er een zekere net-niet-meer-baby op tafel klimt. De stoelen zet ik maar weer op tafel en ook al het drinken moet even buiten het bereik van die handjes.

Als we dan eenmaal zitten, ik half aangekleed, maar wel met een kop koffie, begint de peuter te jengelen. “Slokje! slokje!” – ik deel mijn koffie liever niet, dus hij krijgt een hapje van mijn opgeschuimde melk en daar doet hij het maar effe mee. In de tussentijd verlaat papa het huis en ik blijf achter.

Misschien heb je wel behoefte aan wat snelle recepten?

alle ballen hooghouden

Koken is mijn passie, maar ik kan er niks mee

Het blijft mijn grote liefde; koken. Momenteel kan ik er alleen zo weinig mee. De laatste tijd is het eerder een maaltijd die snel-snel op tafel staat, dan dat ik de tijd kan nemen om uitgebreid te koken. Er is altijd een kindje wat iets nodig heeft. Als er tijd is om wél uitgebreid te koken, dan is het fotograferen geen optie want alle props worden van tafel getrokken. Dus nieuwe content in de vorm van recepten? Die ga je voorlopig niet zien.

Boss Babe

In de tussentijd kwam corona om de hoek kijken, was het niet langer mogelijk om geld te verdienen met horeca advies (joh) en startte ik The Joy of Socials. Al jaren was ik immers bezig met content creëeren voor mezelf. Nu leek een goed moment om dit ook voor anderen te doen. Ik verdubbelde in minder dan 4 maanden mijn inkomen en nog altijd komen er klanten bij. Dit doe ik, met veel pijn en moeite, naast het fulltime mama zijn. Tel daar nog onze nieuwe baby bij op en het feest is compleet. Recent begonnen mijn partner en ik een webshop/abonnements dienst: Highbernate. In november lanceren wij onze eerste maand-box en hij is al nagenoeg uitverkocht. Genoeg om druk mee te zijn dus.

Op Instagram update ik een stuk vaker 😉

Moe, moeier, moeder

Dat ik moe ben is een understatement. Nyjah slaapt al 2½ jaar nauwelijks, of eigenlijk: heel lastig. Hij is vaak wakker, slaapt onrustig, wil nog regelmatig de borst ’s nachts en vooralsnog hebben we geen oplossing gevonden voor dit probleem. Dus we buffelen door, ik sus hem eindeloos ’s nachts en de magere uurtjes slaap die ik pak, koester ik. Maar: moe ben ik wel. De radiostilte hier is dus voornamelijk omdat ik al veel op mijn bord heb met twee kinderen, een partner die zo nu en dan aandacht wil, twee bedrijven en een huishouden.

alle ballen hooghouden

Veganwifey.com

Over de toekomst van veganwifey.com ben ik nog niet zeker. Ik weet niet of deze blog blijft bestaan in deze vorm. Of ik de recepten bij een collega blogger onderbreng of dat ik misschien alles verwijder en lekker ga moederen en focus op andere aspecten van mijn leven. Tot ik weet wat ik wil doen zal ik proberen af en toe eens iets te delen, maar nu weten jullie in elk geval dat ik nog leef en dat het goed gaat.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *