Voordat ik vegan werd, was ik altijd in de weer met desserts maken. Vanaf het moment dat ik vegan werd, was het wat lastiger. Ik geloof dat ik deze struggle al eerder eens besproken heb. De laatste tijd lijkt het gelukkig steeds makkelijker te worden. Ik maakte deze heerlijke appel strudel met custard, want ja, custard kan prima vegan. Also; het is lekker, zo zo lekker. 

Appel strudel met custard

Appel strudel met custard

Ik ben zelf geen fan van zoete gerechten, mij maak je eigenlijk gelukkiger met hartige dingen. Echter ben ik steeds meer into zoete lekkernijen. Ik kon me de laatste keer dat ik strudel had gegeten niet herinneren en zodoende besloot ik het zelf te maken, echter is alleen strudel saai. Ik besloot er nog custard bij de maken en toen was dit dessert compleet. Wat een genot! Ik heb walnoten in de strudel verwerkt, dat vind ik zelf het lekkerste, maar je kan ook pijnboompitten, amandelen of hazelnoten gebruiken.

Custard met klontjes

De eerste keer lette ik niet zo goed op bij het maken van de custard, met als gevolg dat de custard vol zat met klontjes. Ik heb nog geprobeerd het door een zeef te prakken maar zonder succes. Ik baal altijd enorm als dit soort dingen gebeuren. Gelukkig vind ik custard met klontjes zelf niet zo erg (haha) en heb ik het zelf op een later moment gegeten, maar voor de foto’s moest er wel andere custard komen. Gelukkig ging het de tweede keer wel goed! 😉

Appel strudel met custard

Appel strudel met custard

 • 1 pak filodeeg ((kleine velletjes))
 • 100 gram plantaardige boter (gesmolten)
 • 4 appels (geschild en in blokjes)
 • 50 gram rozijnen
 • 2 theelepels kaneel
 • 4 eetlepels suiker
 • 50 gram walnoten (grof gehakt)

Custard

 • 400 ml sojamelk
 • 40 gram custardpoeder
 • 3 eetlepels suiker
 1. Verwarm de oven voor naar 200 graden.
 2. Verwarm 1 eetlepel van de boter in een koekenpan en doe hier de appels, rozijnen, suiker, kaneel en walnoten in. Laat op laag vuur goed warm worden.
 3. Neem 1 velletje filodeeg, bestrijk met boter en leg een ander velletje er bovenop. Schep wat van de appelvulling op het vel en rol op als een loempia. Plak de randjes dicht met wat gesmolten boter. Herhaal dit tot je vulling of filodeeg op is. Bestrijk de pakketjes met wat gesmolten boter.
 4. Bak de strudeltjes in 15 minuten goudbruin op een bakplaat met bakpapier.
 5. Meng suiker en custardpoeder met 50ml koude sojamelk. Roer tot een glad papje.
 6. Verwarm de rest van de sojamelk in een steelpan. Schenk, als de sojamelk kookt, het custard mengsel er bij. Blijf goed roeren met een garde, zo voorkom je klontjes.
 7. Laat op laag vuur, al roerend, de custard wat indikken.
 8. Serveer de strudel met wat custard en eventueel poedersuiker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *