Van Instagram en blog vriendinnetje Merel mocht ik deze geweldig mooie doek op reis. Artipoppe Argus Emerald is een doek van katoen en moerbei zijde die vanuit elke hoek een andere kleur lijkt te hebben. Zo speciaal!

Artipoppe Argus Emerald

Artipoppe Argus Emerald

Blend: 80% Katoen 20% moerbei zijde GSM: Unknown Lengte: 470cm Prijs: €290,-

Op het eerste oog was ik direct verliefd op Emerald. Een pracht van een doek, uit elke hoek is de doek een andere kleur. Groen, blauw, paars – het is echt enorm mooi om te zien. Ik appte Merel nog; “Als je Emerald ooit weg doet, let me know!” – maar daar ben ik inmiddels op terug gekomen, afgezien van de kleur, ben ik niet zo’n fan deze doek en de blend.

Artipoppe Argus Emerald

In verschillende draaggroepen waarschuwen mensen al; “kijk uit voor haaltjes” – ik dacht eerlijk gezegd dat het wel mee zou vallen, maar niets is minder waar. Emerald is enorm gevoelig voor haaltjes. Bij het uit de doos halen besloot ik eerst mijn nagels te gaan knippen en vijlen. Better safe than sorry. Een doek is een gebruiksvoorwerp, ik wil dan ook niet bij elk upje bang zijn dat ik hem aan gort trek (overdreven, maar you get my point).

Toen ik de doek kreeg voelde deze vrij stug en niet fijn. Even een check of deze al gewassen was en of ik even mocht wassen en strijken om te zien of het verschil maakte. Ik kreeg groen licht, dus Spa VeganWifey a go! De zijde mag niet in de wasmachine, dus ik heb het op de hand gewassen (niet laten weken!) en daarna plat te drogen gelegd. Vervolgens gestreken op de zijde stand. Niet bepaald easy care, dus je moet niet bang zijn om dit soort dingen te doen, met een kwetsbare doek kan ik mij voorstellen dat het een drempeltje is.

Dan het dragen zelf; de kleur staat ons niet zo goed als ik in eerste instantie had verwacht, bummer. De doek vind ik wat lastig aan te spannen en omdat deze doek kwetsbaar is, durf ik er ook niet met grof geweld in te gaan hangen, hierdoor is een ‘snel upje’ al geen ding meer. De combinatie van moerbei zijde en katoen maakt deze doek stevig en het heeft weinig bounce en cush. Ik voel het aan mijn schouders, na enkele minuten met Nyjah in deze doek, wil ik er eigenlijk alweer mee stoppen. Maar ik ga wandelen en even zien hoe het is na een half uurtje lopen.

De conclusie; de doek is mooi, maar draagt niet comfortabel. Ja, bij een minder zware baby of een RUCK misschien. De doek is niet geschikt voor newborns, daar is deze niet zacht genoeg voor. Als je niet bang aangelegd bent, dan is dit de doek voor jou. Wil je een doek die naast mooi ook stevig is en fijn in gebruik? Dan is deze doek niet voor jou gemaakt.

Artipoppe Argus Emerald

Op mijn Instagram deel ik ook vaak draagfoto’s of informatie! Volg je mij al?

Pin dit artikel op Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *