Bananenbrood is echt een fijne manier om die hele berg super rijpe bananen op te maken. Dit bananenbrood ontstond dan ook toen ik erachter kwam dat al mijn bananen perfect rijp waren. Ik kan (natuurlijk) niet in 1 keer 15 hele rijpe bananen eten, maar gelukkig kon ik een deel kwijt in dit brood. Ik wilde graag een bananenbrood met chocolade, gewoon omdat het kon. Eet jij graag bananenbrood?

Bananenbrood met chocolade

Bananenbrood met chocolade

Banaan combineert super met pindakaas, maar misschien nog wel beter met chocolade. Hoewel die chocolade swirl er misschien lastig uit ziet, kan ik je garanderen dat dit niet het geval is. Je gebruikt hetzelfde beslagje alleen voeg je er wat cacao aan toe. Echt een vet fijne traktatie of gewoon een lekker luxe ontbijt. Ik weet in elk geval dat ik genoten heb van dit bananenbrood.

Not so healthy

Je kent vast de bananenbroden die mega healthy zijn; geen toegevoegde suikers, allerlei noten en zaden, volkorenbloem, etc. Ik kan je alvast vertellen dat dit bananenbrood niet zo gezond is. Er zit gewoon suiker in en witte bloem. Ondanks dat ik let op wat ik tot mij neem, maak ik dus ook zo nu en dan een not-so-healthy bananenbrood voor mezelf (en mijn vrienden).
Bananenbrood met chocolade

Bananenbrood met chocolade

 • 3 rijpe bananen
 • 150 gram suiker
 • 200 gram bloem
 • 1½ theelepel bakpoeder
 • ½ theelepel zout
 • 1 theelepel vanille essence
 • 2 eetlepels olie
 • 3 eetlepels cacao
 • 3 eetlepels water
 1. Verwarm de oven voor naar 185 graden en vet een cakeblik/broodvorm in met wat olie. Bekleed eventueel met bakpapier.
 2. Prak de bananen in een beslagkom.
 3. Voeg de suiker, bakpoeder, zout, vanille essence en olie toe. Roer goed door.
 4. Zeef de bloem boven de beslagkom en roer door met een lepel. Meng het niet te lang, het beslag moet net gemengd zijn.
 5. Schep de helft van het beslag over in een andere kom. Voeg 3 eetlepels cacao toe en 3 eetlepels water. Meng goed door.
 6. Schep nu om en om wat  van het witte beslag en wat van het bruine beslag in de bakvorm. Als al het beslag er in verdeeld is, kun je met een satéprikker ‘swirls’ er in maken.
 7. Bak het bananenbrood in 45 minuten gaar. Controleer de gaarheid met een satéprikker, als deze er schoon uit komt is je brood gaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *