Bananenbrood is toch wel een van die dingen die er altijd in gaan. Vaak laat ik een drietal bananen goed rijp worden zodat ik altijd een bananenbrood kan maken. Het is een van mijn go-to baksels, als ik zin heb in iets lekkers maar er niet veel moeite voor wil doen. Ditmaal maakte ik een bananenbrood met pistache en kokos. Dat was ZO lekker dat ik toch het recept nog even wil delen.

Bananenbrood met pistache en kokos

Bananenbrood met pistache en kokos

Ik vertel wel vaker dat ik graag freestyle in de keuken (en dat ik vaak op gevoel van alles aan een maaltijd toevoeg). Vandaag was dit niet anders. Voor dit bananenbrood wist ik enkel dat ik graag noten er in wilde. Nu had ik de avond ervoor alle cashewnoten al naar binnen geschoven, dus ik koos voor de pistachenoten. Terwijl ik bezig was met het beslag maken, bedacht ik me dat ik nog kokosrasp had, dat kon er ook goed doorheen!

Oja, even een heads up – ik heb dit recept gemaakt met de welbekende ‘cup’. De batterij voor de weegschaal was leeg en dit was alles wat ik voor handen had.

Bananenbrood met pistache en kokos

 • 1/3 cup kokosolie
 • 1/2 cup agave siroop
 • 4 eetlepels appelmoes
 • 3 bananen (waarvan 2 geprakt)
 • 1/4 cup kokosmelk
 • 1 theelepel bakingsoda
 • 1 theelepel vanille extract
 • 1/2 theelepel zout
 • 1/2 cup pistachenoten
 • 1/2 cup geraspte kokos
 • 1 3/4 cup bloem
 1. Verwarm de oven voor naar 165 graden. Vet een cakeblik in met wat olie of vegan boter.
 2. Meng de 2 geprakte bananen, agave siroop, appelmoes, kokosmelk, vanlle extract en kokos olie.
 3. Voeg baking soda, zout, bloem, de helft van de pistachenoten en de helft van de geraspte kokos toe. Meng met een spatel tot het net aan gemengd is.
 4. Doe het mengsel in het cakeblik.
 5. Snijd de ene banaan die nog over is, in de lengte doormidden en leg bovenop het beslag. Verdeel nu de rest van de pistachenoten en kokos er overheen.
 6. Plaats het cakeblik in het midden van de oven en bak zo’n 55 minuten.
 • de kokosolie is te vervangen voor zonnebloemolie.
 • ik gebruik kokosmelk uit blik maar je kunt ook een willekeurige andere plantaardige melk gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *