Onlangs maakte ik dit voor een potluck met mijn neven en nichten. Ik vind het dan altijd fijn om bite size dingen te maken, dan kan iedereen er wat van proeven. En eerlijk? Bara’s maken (de grote, mét gaatje) is echt gedoe. Deze bara bites met aardappel chutney zijn dus een goed alternatief.

bara bites met aardappelchutney

Bara bites met aardappel chutney

Wil je bara zelf maken? Dat kan allemaal prima, maar het is echt een gedoe. Voor feestjes ben ik die lazy f*ck die gewoon bara uit een zak neemt. Toevallig had ik net een zak van mijn schoonmoeder gekregen. Water en olie er bij, roeren, even laten rijzen en vervolgens frituren. Prima alternatief als je het mij vraagt.

Pakjes en zakjes

De oude Joyce had een gruwelijke hekel aan pakjes en zakjes. Inmiddels omarm ik ze. Tijdens mijn bedrust at ik chili uit zak, curry uit pakjes en diepvries schotels. You make do zullen we maar zeggen. Deze baramix bespaart zoveel tijd, alleen daarom al ben ik fan. Mocht je nu een écht recept voor bara willen, dan kan ik je ervan verzekeren dat ik dat ook binnenkort eens ga uitwerken voor op mijn blog.

[elementor-template id="872"]

Ingrediënten

Aardappel chutney
 500 g geraspte aardappel
 300 ml azijn
 2 madame jeanette pepers
 10 tenen knoflook
 1 ui, gesnipperd
 2 eetlepel komijnpoeder
 2 eetlepel korianderpoeder
 150 ml zonnebloemolie
 1 maggi blokje
Bara bites
 1 zak bara mix
 1 l zonnebloemolie

Aanwijzingen

Aardappel chutney
1

Rasp de aardappel met een fijne rasp, je wil graag dunne sliertjes hebben. Doe de geraspte aardappel in een zeef en druk het vocht er uit.

2

Doe de geraspte aardappel in een kom en schenk de azijn er bij. Laat 10 minuten staan.

3

In de tussentijd: doe de olie, knoflook, madame jeanette peper en ui in de blender en maal fijn. Schenk in een pannetje en zet de pan op middelhoog vuur. Bak het geheel tot het goudbruin gekleurd is. Draai het vuur uit.

4

Doe de geraspte aardappel wederom in een zeef, druk de azijn er uit en roer door het peper mengsel.

5

Meng koriander- en komijnpoeder met een scheut water en roer er ook doorheen. Dek af en zat ongeveer een uur weg.

Bara bites
6

Volg de instructies op de verpakking. Maak het bara beslag.

7

Verhit 1 liter zonnebloemolie in een pan (of frituurpan) en schep met een eetlepel (die je elke keer even in de hete olie houd) steeds een bolletje van het beslag in de pan.

8

Frituur de bites tot deze goudbruin kleuren. Schep uit de olie en laat uitlekken op wat keukenpapier.

9

Serveer de bara bites met de chutney.

Bara bites met aardappelchutney

Pin dit recept

Benieuwd naar wat ik zoal doe in mijn leven? Volg mij op Instagram!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *