Een amuse is altijd leuk om te serveren bij een fancy dinner party. Nu moet ik zeggen dat ik het altijd lastig vind om amuses te bedenken. Ik weet niet of er meer mensen zijn die daar last van hebben, maar toen ik dit bedacht MOEST ik het maken én delen. Ik hoop dat je er iets aan hebt; deze blini met champignons en blauwe kaas dip staat snel op tafel en ziet er fancy uit. Ohja, vertelde ik al dat het heel lekker is?

Blini met champignons en blauwe kaas dip

Blini met champignons

Ik stond in de keuken met een berg ingrediënten en besloot dat ik zin had in crêpes met champigons en vegan blauwe kaas. Terwijl ik het beslagje voor de crêpes stond te maken bedacht ik dat ik er leuke blini’s van kon maken. Mijn lunch werd dus ineens heel fancy, haha. I’m feeling this! Uiteraard serveer jij het niet als lunch, maar gewoon als sjiek hapje op een feestje.

Vegan blauwe kaas

Onlangs bestelde ik deze kaas, ik was altijd gek op blauwe kazen dus ik ben nog op zoek naar een waardige vervanger. Helaas was de kaas die ik bestelde niet wat ik er van verwacht had. Ik had het idee dat ik een hap nam uit kokosolie en de blauwe kaas smaak was iets chemisch. Gelukkig ben ik creatief genoeg en weet ik van alles wel iets lekkers te maken.  Op een toastje zie je mij dit niet eten, maar een heerlijke blue cheese dip gaat er prima in.

Blini’s met champignons en blauwe kaas dip

Blini’s

 • 90 gram kikkererwtenmeel (besan)
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel witte peper
 • 250 ml water
 • ½ theelepel knoflookpoeder
 • 400 gram champignons (in plakjes)
 • peterselie (fijn gehakt)
 • 1 eetlepel vegan boter
 • zonnebloemolie

Blauwe kaas dip

 • 150 gram vegan mayonaise
 • 1½ theelepel appelazijn
 • 75 gram vegan blauwe kaas
 • ½ theelepel uienpoeder
 • 1 eetlepel peterselie (fijn gehakt)
 • zout
 • witte peper

Blini’s

 1. Meng kikkererwtenmeel, water, ½ theelepel zout, ½ theelepel peper en knoflookpoeder.
 2. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de blini’s in de pan. Ik gebruik per blini ongeveer 2 à 3 eetlepels van het beslag. Bak enkele minuten per kant.
 3. Verhit de vegan boter in een pan en bak de champignons goudbruin. Breng op smaak met de rest van de peper en zout.

Blauwe kaas dip

 1. Meng de mayonaise, appel azijn, peterselie en uienpoeder. Breng op smaak met peper en zout.
 2. Verkruimel de blauwe kaas bij de dip en roer door.

Samenstellen

 1. Neem een blini, leg er wat plakjes champignons op en doe er wat van de dip bij. Garneer met wat gehakte peterselie.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *