Ik hou van een goede pasta en nu ik wat vaker weer in de keuken te vinden ben (en het de afgelopen tijd weer minder warm is) maak ik graag comforting food. Deze bolognese met aubergine is daar een goed voorbeeld van. 

bolognese met aubergine

Bolognese met aubergine

Voordat ik vegan besloot te gaan had ik een intense hekel aan aubergine. Maar zoals ik al eens schreef, leer je als vegan écht anders naar je eten kijken. Met aubergine kun je alle kanten uit en het is niet saai of smaakloos. Aubergine is een spons en als je dit gaart in een saus met veel smaak, dan zal die aubergine ook super lekker smaken.

Vleesvervangers

Ik eet de laatste tijd minder vleesvervangers, maar in een pastasaus blijf ik het toch erg lekker. Eerder deelde ik al een recept voor bolognese met linzen en walnoten, super lekker. De variant die ik zo met je ga delen, heb ik wel wat gehakct in gedaan. Vaak gooi ik gewoon in de pan wat ik allemaal tegen kom en een gerecht is bij mij bijna nooit hetzelfde. Behalve dan die paar klassiekers als roti of pom. Die maak ik ‘zoals het hoort’ en verder kook ik op gevoel en smaak. Het is ook echt belangrijk om tijdens het koken continu te proeven, op die manier weet je na een tijdje wat elke handeling toevoegt. En daarbij; proeven van al dat lekkers is toch echt geen straf 😉

bolognese met aubergine

Bolognese met aubergine

 • 200 gram ongekookte pasta (penne bijvoorbeeld)
 • 1 aubergine (in blokjes)
 • 2 uien (gesnipperd)
 • 4 tenen knoflook
 • 2 tomaten (in blokjes)
 • 400 gram gezeefde tomaten
 • ½ theelepel rode peper vlokken
 • 1 theelepel gedroogde basilicum
 • 1 theelepel gedroogde oregano
 • 1 verpakking vegan gehakt
 • ½ maggi blokje ((zo’n kleine vierkante))
 • verse basilicum (optioneel)
 • zwarte peper
 • zout
 • olijfolie
 1. Verhit wat olijfolie in een diepe pan en fruit de ui hier in aan.
 2. Voeg de in blokjes gesneden aubergine toe en laat dit op hoog vuur even mee bakken.
 3. Draai het vuur lager, voeg de tomaten toe en knijp de knoflook boven de pan uit. Laat het geheel op middelhoog vuur even bakken tot je de knoflook ruikt.
 4. Voeg de rode peper vlokken, gedroogde basilicum en oregano toe. Verkruimel het maggi blokje boven de pan en roer om.
 5. Schenk nu de gezeefde tomaten erbij, roer alles goed door elkaar en voeg eventueel wat water toe (doe dit enkel als je denkt dat het geheel te dik is).
 6. Breng aan de kook, draai het vuur laag en zet een deksel op de pan. Laat het geheel nu zo’n 40 minuten pruttelen.
 7. Kook in de tussentijd de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet aan de kant.
 8. Voeg na 40 minuten pruttelen het vegan gehakt toe aan de pan en breng het op smaak met peper en zout.
 9. Meng de pasta met de saus, verdeel over 2 borden en garneer eventueel met verse basilicum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *