Al vanaf het moment dat Picnic beschikbaar was in Leiden, bestel ik er graag. Nu met de hele lockdown en never ending corona crisis, bestel ik er trouw elke week (of twee weken) mijn boodschappen.  Er zijn uiteraard boodschappen die ik elke week bestel en ik dacht: misschien is het leuk jullie dat eens te laten zien. 

Groenten

Uien, knoflook, champignons, komkommer, tomaten.
Photo by NordWood Themes on Unsplash

Qua groenten kan ik echt heel makkelijk zijn, ik haal elke week 500 gram tomaten, 2 komkommers, 1 zak rode uien, knoflook en een grote bak champignons. Ik gebruik dit eigenlijkv oor vanalles. Tomaten gaan op brood of in curries, knoflook en uien zijn de belangrijkste smaakmakers. Komkommers gaan op als snack (met hummus) of ik maak er zuurgoed van voor bij nasi, bami, roti en overige gerechten die het goed doen met wat zuurs on the side. Champignons zijn mijn favoriete groenten (oke, eigenlijk schimmel) want ze zijn zo veelzijdig. Ik gebruik het vaak gebakken op een broodje of als easy side bij de rijst of pasta.

Photo by Lucian Alexe on Unsplash

Fruit

Appels, bananen, mandarijnen.

Over fruit kan k kort zijn: bananen zijn favoriet. Ik gebruik ze in smoothies, op een bammetje met pindakaas of eet ze zo op. Vaak haal ik ook appels, daar doe ik de ene keer langer mee dan de andere keer, gelukkig blijft het lang goed. Mandarijnen haal ik (in het seizoen) ook graag. Net als aardbeien. Deze laatste twee zijn alleen wel echt seizoensgebonden voor me, dan smaken ze gewoon echt veel beter.

Photo by K8 on Unsplash

Zuivel

Sojamelk, ongezoete sojamelk, sojaroom

Ja, dit wijst voor zich toch? Eigenlijk zijn dit de enige zuivelproducten die ik wekelijks bestel. Nyjah drinkt graag een bekertje sojamelk bij ontbijt of lunch en ik gebruik het in mijn ijskoffie. De ongezoete sojamelk heb ik graag 1 pak van op voorraad voor romige sauzen en met sojaroom is dit net zo.

Photo by Jude Infantini on Unsplash

Brood & Beleg

Volkoren brood, ontbijtkoek, rijstwafels, pindakaas, chocopasta

Per week bestel ik twee hele volkorenbroden en twee halve. De halve broden gaan met Lief mee naar werk, de hele broden gooi ik hier de vriezer in. De ene week gaan ze op, de andere week niet, maar een voorraadje brood ben ik fan van, dus ik bestel het elke week. Ontbijtkoek en rijstwafels zijn geliefde snacks of ontbijtproducten hier dus deze bestel ik ook vaak mee. Qua beleg maak ik veel zelf (hummus, tapenade, spreads) maar pindakaas en chocopasta bestel ik om de week mee, afhankelijk van hoe snel het op gaat.

Photo by Markus Winkler on Unsplash

Snacks

Mini crackers, chips, noten

We zijn hier fan van de mini crackers van Lu, de variant met zeezout is erg goed, maar zongedroogde tomaat is mijn persoonlijke favoriet. We hebben hier altijd wel een pak van in de kast staan om te snacken. De bestellingen die ik doe komen vaak op vrijdag binnen dus dan haal ik ook een zak chips. Noten heb ik ook graag, vooral cashewnoten. De ene keer bestel ik deze in bulk via een webshop aan het begin van de maand, de andere keer doe ik elke week wat bij de boodschappen.

Drinken

Cola, limonadesiroop, overig frisdrank

Ikzelf drink eigenlijk voornamelijk water en elke ochtend een kop ijskoffie. De partner hier is echter gek op frisdrank dus daarvan bestel ik altijd wat (sinas en lemon/lime). Cola drink ik zelf graag (als het er is) dus ik bestel daar ook altijd wel een flesje van mee. Voor Nyjah hebben we suikervrije limonade siroop en eens per twee weken bestel ik daar een flesje van.

En jij?

Wat bestel/koop jij elke week bij je boodschappen? Laat het me weten in de reacties, ik ben erg benieuwd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *