Buddha bowls blijven hot. Op Instagram zie ik de mooiste creaties voorbij komen. Stiekem ben ik dan altijd een beetje jaloers, want mij lukt het nooit om een bowl zo perfect te krijgen. Maar weetje? Dat moet niet uitmaken, het gaat er om dat het eten voedzaam en lekker is. Dus ik deel nu deze buddha bowl met zoete aardappel, niet zo perfect als de instagram-waardige bowls die je daar ziet, maar wel net zo lekker.

Buddha bowl met zoete aardappel

Buddha bowl met zoete aardappels

Normaal maak ik buddha bowls met granen, maar ditmaal besloot ik iets anders te doen. Aangezien ik helemaal #fitgirl verantwoord bezig ben, besloot ik dat ook mijn eten een tikje gezonder kon. Deze buddha bowl zit super vol groenten en daarbij zoete aardappel en een heerlijke hummus dressing. I kid you not; ik geloof dat ik zo’n 600 gram groenten heb gegeten door deze buddha bowl te verorberen. Ik zat helemaal vol maar niet zo vol dat ik geen yoga meer kon doen; I like that!

Hummus makes everything better

Als ik niet weet wat ik moet eten dan eindigt het altijd met hummus. Of dit nu in een wrap is met groenten, of met wat granen en salade, hummus maakt alles beter. In deze buddha bowl doe ik ook hummus, je kan er de rauwe veggies in dippen, of je kunt zijn zoals ik; alles mengen met die goddelijke kwak hummus. Hoe blij maakt hummus jou?

Ik wilde voor deze bowl eerst een kwak hummus toevoegen maar koos uiteindelijk toch voor een hummus dressing. Homemade uiteraard en vol met lekkere smaken. Ik maak van deze dressing altijd een grote fles en gebruik dit gedurende een week voor vanalles. Yum!

Buddha bowl met zoete aardappel

Buddha bowl met zoete aardappel

 • 2 zoete aardappelen (gehalveerd)
 • 100 gram rode kool (fijn gesneden)
 • 250 gram bladspinazie (gewassen)
 • 8 radijsjes
 • 1 winterpeen
 • 2 eetlepels granaatappelpitten
 • 1 theelepel sesamzaadjes
 • 1 theelepel hennepzaadjes
 • 1 theelepel chiazaadjes
 • 1 eetlepel citroensap
 • peper
 • zout

Hummus dressing

 • 1 blik kikkererwten (uitgelekt en gespoeld)
 • 2 tenen knoflook
 • 2 eetlepels tahin
 • 1 theelepel kurkuma
 • 1 theelepel komijn
 • 1 theelepel koriander
 • 150 ml water
 • peper
 • zout
 1. Verwarm de oven voor naar 220 graden.
 2. Leg de gehalveerde aardappels op een bakplaat en bestrooi met wat peper en zout. Bak de aardappels in 45 minuten gaar in de oven.
 3. Meng de fijngesneden rode kool met wat citroensap, peper en zout. Was de radijsjes en halveer ze. Schil en rasp de winterpeen.
 4. Doe de spinazie in een grote bowl/kom en leg op willekeurige plekken wat geraspte wortel en rode kool. Maak de bowl mooi op, dan is het eten nóg leuker. Verdeel de radijsjes over de salade en doe dit ook met de granaatappelpitten.
 5. Leg de gegaarde aardappel op de salade en bestrooi alles met hennepzaadjes, chiazaadjes en sesamzaadjes.

Hummusdressing

 1. Doe alle ingrediënten voor de hummus in een keukenmachine/foodprocessor en meng tot een gladde dressing ontstaan is. Is de dressing wat te dik? Voeg dan nog extra water toe.
 2. Serveer de dressing in een bakje bij de buddha bowl en geniet van je maaltijd.

2 reacties

 1. Ha Joyce,

  Klopt het wel dat dit voor 1persoon is, de hoeveelheden lijken me rijkelijk veel. Wel heerlijk recept trouwens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *