Veganwifey.com

Wauw, wat werd het eerste weekmenu goed ontvangen! Ik kreeg zoveel leuke reacties en nieuwe volgers er bij – top om te zien dat ik niet de enige ben bij wie het wel wat minder kan, haha. Deze week budget weekmenu #2 en ik ga uitleggen hoe ik mijn weken ‘boeiend’ hou als ik meerdere keren hetzelfde eet. 

Budget weekmenu #2

Budget weekmenu #2

Als je vorige week het menu hebt bekeken (of nog beter; gegeten) dan heb je misschien al door dat ik gek ben op tofu. Ik kocht eerder vaak kipstukcjes, maar met tofu ben ik eigenlijk ook content. Deze week ga ik je laten zien dat je ook op andere manieren proteïne toe kunt voegen aan je maaltijden, dit zonder dure vervangers. Ik ben bijvoorbeeld enorm fan van linzen en kikkererwten. Ze zijn enorm veelzijdig en kosten nauwelijks wat, zeker omdat ik het gedroogd koop en het in de weekenden allemaal kook en invries.

Wat ga ik eten?

 • Snelle rode curry met linzen (2x)
 • Bruine bonen met rijst (en optioneel: zuurgoed) (2x)
 • Champignon-linzen (cheese)burgers (2x)
 • Bami met groenten en tofu (2x)

Ja, je ziet het goed, deze week maar liefst acht maaltijden, ik neem er een mee naar de volgende week. Kan ook gewoon.

Boodschappenlijstje

 • 400 gram zilvervliesrijst
 • 1 pak gedroogde rode linzen
 • 1 pak (500gr) gezeefde tomaten
 • 200ml kokosmelk
 • 1 zoete aardappel
 • 1 grote pot bruine bonen
 • 2x tofu
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 bosje bladselderij
 • 250 gram champignons
 • 1 bosje krulpeterselie
 • 1 potje zwarte olijven
 • paneermeel
 • 75 gram rucola
 • 4 hamburgerbroodjes
 • 1 bosje bosui
 • 500 gram broccoli
 • 450 gram sperziebonen (diepvries)
 • 1 verpakking spaghetti
 • 500 gram tomaten

Voorraadkast

 • Uien/knoflook
 • Zonnebloemolie
 • Maggiblokes/bouillonblokjes
 • Ketjap manis/sojasaus
 • Liquid smoke/rookaroma
 • Garam masala/
 • Peper/zout/suiker
 • Ketchup/chilisaus/sriracha

Picnic: €18,77
Albert Heijn: €20,55
Jumbo: €19,71

Disclaimer: Ik neem geen biologische producten, koop van alles de goedkoopste dingen en let hierbij niet op plastic gebruik/verpakkingen. Van een aantal dingen blijft er over; van de broccoli zo’n 200 gram, van de sperziebonen ook en als je zoete aardappelen in een verpakking koopt, dan houd je ook daarvan over. Dit kun je de volgende week gebruiken, of zoals ik vaak doe; bij de lunch eten met bijvoorbeeld indomie (lifesavers) of gewoon op een broodje met hummus.

Recepten

 • Rode curry met linzen – Ik bespaar goed door in plaats van curry pasta te gaan voor tomaten puree en garam masala. Een prima combinatie. Mocht je nu curry pasta hebben staan, dan kun je dat ook gewoon gebruiken.
 • Bruine bonen met rijst – Ik gebruik het recept voor mijn tofu en linzen in tomatenjus en vervang de linzen voor bruine bonen. Mocht je meer van linzen houden, dan kun je dit uiteraard ook gewoon nemen. Ik neem voor dit recept wél altijd linzen uit blik, die houden beter hun vorm. In het vorige budget weekmenu deel ik mijn recept voor zuurgoed, mocht je dat er bij willen maken. Voeg dan nog op je boodschappenlijstje 1 komkommer toe.
 • Champignon-linzen burgers – Ik eet altijd 2 van deze burgers en skip de salade of aardappels on the side. Voor mij zitten er genoeg groenten al in de burgers. Je kunt ook het recept halveren en bijvoorbeeld een salade maken van de rucola en wat tomaat. Ik ben gewoon een grote eter en twee burgers is beter dan een. In het oorspronkelijke recept doe ik nog vegan kaas op de burger, past dit in je budget? Haal het vooral en gooi het er op. Past het niet? Dan is een goede lik ketchup of mayonaise ook echt prima.
 • Bami met groenten en tofu – Dit recept vraagt om kouseband (ik vervang het door sperziebonen) maar je kunt ook gewoon groenten nemen die je nog hebt liggen, op die manier kun je goed restjes opmaken, daar gebruik ik dit gercht ook vaak voor.

Tips

 • Ik heb zelf geen problemen met elke dag hetzelfde eten, mijn partner wel. Vind jij het ook niet fijn? Doe dan wat ik doe, dan eet je niet twee dagen achtereen hetzelfde. Ik kook op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag. Op maandag kook en eet ik linzen curry, op dinsdag kook en eet ik de bami. Op woensdag eet ik dan curry en op donderdag nogmaals bami.
 • Heb je kokosmelk over? Ik vaak wel. Dit kun je makkelijk invriezen in een ijsblokjes vorm. Je kunt dan een blokje er uit halen voor een romige toets in je curry gerechten. Mocht je dit teveel moeite vinden dan kun je het ook de volgende ochtend door je smoothie/havermout/brinta doen.
 • Kruiden over? Als ik peterselie over heb dan maak ik graag kruidenboter, blijft tijden goed. Ik neem dan een pakje alpro smeerboter, hak peterselie fijn en meng dit door de boter samen met knoflook(poeder), peper, zout en eventueel citroenrasp en gedroogde bieslook. Je kunt de boter zelfs invriezen in porties.
 • Zoete aardappelen koop ik het liefst per stuk, ik eet het niet zo vaak namelijk. Maar als dat nu niet mogelijk is, dan kook ik de aardappel die over is, maak er puree van en vries het in. Dit kun je dan door curry of soep doen. Heb je een baby die al vaste voeding krijgt? Dan kun je hier ook babyhapjes van maken. Ook prima in te vriezen!
 • Wanneer je tofu over hebt (ik heb dat nooit hoor, maar er zijn mensen die niet 200 gram in 1 keer eten) dan kun je het goed uit laten lekken en dan invriezen. De structuur van tofu veranderd als je het invriest en het word een stuk steviger. Uiteraard kun je ook restjes tofu en groenten gebruiken voor een tofu scramble.

Wil je meer zien van wat ik zoal doe en meemaak? Volg me dan op Instagram!

4 reacties

  1. Ja, ik doe dat ook. Soms maak ik voor drie dagen eten en ik eet met alle liefde drie dagen achtereen hetzelfde, ik ben niet zo moeilijk daarmee, als het goed smaakt ben ik tevreden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen?

Veganwifey

Vegan mealplans & content over ouderschap, food en lifestyle door Joyce de Vries.