Veganwifey.com

De nieuwe week gaat al bijna van start, dus het is tijd voor Budget weekmenu #4 – het gaat snel hey. Ik moet zeggen dat dit in korte tijd toch wel uitgegroeid is tot een grote favoriet. Niet alleen van jullie, maar ook voor mezelf; ik vind het zó leuk om goedkoop boodschappen te doen en goedkope weekmenu’s in elkaar te puzzelen. 

Budget weekmenu #4

We doen een rondje langs allerlei continenten deze week; tempeh saté, chili sin carne, een risotto en ook bami. Lekker hey! Tussendoor ook nog mijn go-to tomatensoep want die is snel klaar én extreem budget (maar wel heel lekker). Goed, ik zal je niet langer ophouden.

Wat ga ik eten?

 • Bami goreng en tempeh saté (2x)
 • ‘Griekse’ risotto (2x)
 • Chili met linzen en tofu (2x)
 • Tomatensoep (1x als avondeten, 2x als lunch)

Boodschappenlijstje

 • 1 pak risotto rijst
 • 3 verpakkingen gezeefde tomaten
 • Afbakbroodjes naar wens
 • Vermicelli
 • 200 gram tempeh
 • Pindasaus
 • Mie nestjes
 • 200 gram bami groenten
 • 400 gram tofu
 • Zak groene linzen
 • Klein blikje zwarte bonen
 • Klein blikje mais
 • 400 gram basmatirijst
 • Koriander
 • Bosui
 • 500 gram tomaten
 • 1 komkommer
 • Rode uien
 • Een zakje chili kruidenmix

Picnic: €20,33
Albert Heijn: €21.04
Jumbo: €19,20

Voorraadkast

 • Knoflook/uien
 • Gedroogde tijm/oregano/munt
 • Uienpoeder/Knoflookpoeder/Gemberpoeder
 • Kurkuma/Kerriepoeder/Korianderpoeder/Komijnpoeder
 • Groentebouillon blokjes
 • Olijfolie/Zonnebloemolie
 • Sambal/Sojasaus/Ketjap Manis
 • Peper/zout

Disclaimer: Ik neem geen biologische producten, koop van alles de goedkoopste dingen en let hierbij niet op plastic gebruik/verpakkingen. Van een aantal dingen blijft er over. Dit kun je de volgende week gebruiken, of zoals ik vaak doe; bij de lunch eten met bijvoorbeeld indomie (lifesaver) of gewoon op een broodje met hummus.

Recepten

 • Bami goreng en tempeh saté – Dit zijn twee receptjes. De bami kun je maken volgens het recept ‘bami en vegan foe yong hai’ en de tempeh volgens het andere linkje. Lekker! Het mooie van saté vind ik altijd, dat je gewoon random kruiden en specerijen toe kunt voegen tot het een fijne marinade is. Dus mocht je niet alle kruiden hebben die bij voorraadkast staan, dan kom je alsnog een heel eind.
 • ‘Griekse’ risotto – Bij dit recept laat ik de Feto achterwege. Mocht je nu wél budget hebben voor een kazige finish? Neem dan de Violife Feta, die is makkelijk verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Wat niet achter het linkje staat is de salade die ik graag bij deze risotto eet. Ik snijd 2 of 3 tomaten in blokjes, een hele komkommer gaat in stukjes en meng dat met een rode ui die ik in halve ringen heb gesneden. Hierbij doe ik wat peper, zout en citroensap (die goedkope, uit zo’n knijpflesje). Prima side salad voor bij deze risotto.
 • Chili met linzen en tofu – Ik ben gek op chili. In dit recept gebruik ik allerlei kruiden en specerijen uit mijn voorraadkast. Echter kan ik mij voorstellen dat niet iedereen zo’n collectie heeft. Bij het boodschappenlijstje heb ik dus een zakje chili kruiden/mix gezet. Dit kun je gebruiken in plaats van de kruiden die ik neem. Heb je nu wel alles in de kastjes? Dan kun je die mix zelf schrappen!
 • Tomatensoep – Het recept voor de soep staat hier onder. Bij tomatensoep eet ik zelf graag afbakbroodjes die ik in de soep doop. Ik kan me daar echt ziek aan eten. Ook een tip: de broodjes besmeren met wat boter en grofzeezout. Niet zo gezond, wel heel lekker. Heb je nog groenten in de vriezer of koelkast, dan kun je deze ook goed in de soep verwerken. Ik voeg zelf graag linzen toe, maar ook broccoli en allerlei bonen doen het goed hier in.

Snelle tomatensoep

 • 500 gram gezeefde tomaten
 • 750 ml groente bouillon
 • 1 ui (gesnipperd)
 • 2 tenen knoflook (geperst)
 • 1 handje vermicelli
 • (Olijf)olie
 • Zwarte peper
 • Optioneel: vegan gehakt of linzen
 1. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hier in de ui en knoflook tot het geurt.
 2. Schenk de gezeefde tomaten en groentebouillon er bij en breng het geheel aan de kook.
 3. Voeg, als de soep kookt, de vermicelli toe en breng opnieuw aan de kook. Laat het geheel koken tot de vermicelli gaar is.
 4. Breng de soep op smaak met zwarte peper.
 5. Optioneel: Heb je linzen/groenten/vegan gehakt in huis? Voeg deze dan tegelijk met de vermicelli toe.

Deze soep is opzichzelf al heel erg lekker, maar je kunt de soep ook nog kruiden waardoor hij net anders is.

 • Italiaans: gedroogde basilicum en oregano
 • Mexicaans: chili-, komijn- en korianderpoeder
 • Marokkaans: komijn- en korianderpoeder. Gedroogde munt en kaneel.

Tips

 • Risotto kun je makkelijk opwarmen door het in een pan te doen met een beetje water. Goed blijven roeren terwijl je het op laag vuur opwarmt. Wanneer je risotto in de magnetron doet is de kans aanwezig dat het een kleffe bedoeling word.
 • Ik maak altijd meer chili dan nodig is en eet het vaak de dagen daarna nog bij de lunch; met een restje rijst en wat (diepvries) avocado bijvoorbeeld of gewoon in een tortilla. Ook lekker als snack ’s avonds; tortilla chips en een restje chili.
 • De tomatensoep is heel makkelijk in recept te verdubbelen en kan prima ingevroren worden. Op die manier heb je voor de week daarna (voor niet heel veel meer geld) ook soep. Ik eet het graag bij de lunch, maar als avondeten is het ook prima.
Op de hoogte blijven van wat ik zoal uitvoer? Op mijn Instagram ben je aan het juiste adres!

3 reacties

 1. Hoi Joyce, bedankt voor alle fijne recepten! De link naar de chili met linzen en tofu doet het niet meer. En dat is jammer, want ik vond hem superlekker! Weet niet of je hem er bewust vanaf hebt gehaald, maar weet in ieder geval dat ie wordt gemist 🙂

  1. Hi Eva, klopt inderdaad! Ik heb niet alles overgezet naar deze blog omdat sommige dingen echt toe waren aan verandering/updates. Echter zo weinig tijd met nu 2 kleine kinderen dus ik heb nog niet de kans gezien het te updaten, maar het komt er nog aan in elk geval. Kan alleen niet zeggen wanneer, haha.

   1. Kan me voorstellen dat je daar voorlopig even je handen vol aan hebt! Dank je voor je reactie en fijn dat ie niet permanent verdwenen is 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen?

Veganwifey

Vegan mealplans & content over ouderschap, food en lifestyle door Joyce de Vries.