Veganwifey.com

Oeps – was ik zomaar een budgetmenu vergeten in elkaar te knallen. Ik schrijf dit op donderdag om 14.30 vlak nadat Nyjah een dutje op mijn borst deed. Nu ben ik duf, erg duf. Ik heb zin in zoetigheid maar een menu dat bestaat uit taart is ook zoiets. Het kost me deze week wat extra moeite. Toch volgt hier budget weekmenu #6, enjoy!

Budget weekmenu #6

“Ojee, wat gaat het nu dan weer worden?” – vraag ik me af. De dagen worden korter, het is ineens om 20.00 al donker. Het regent veel deze week, ik wil comfort food. Dus dat gaan we regelen!

Wat ga ik eten?

 • Tempeh met sperziebonen, aardappelen en rijst (2x)
 • Gnocchi met zuurkool en tomaat (2x)
 • Goulash met tofu (2x)
 • Hummus pasta met spinazie (2x)

Boodschappenlijstje

 • 400 gram zilvervliesrijst
 • 400 gram tempeh
 • 500 gram tomaten
 • 1kg vastkokende aardappelen
 • 500 gram gnocchi
 • 500 gram zuurkool
 • 450 gram diepvries sperziebonen
 • 500 gram gezeefde tomaten
 • 400 gram tofu
 • 1 rode paprika
 • 1 bakje hummus
 • Ongezoete sojamelk
 • 1 zak spinazie
 • volkoren spaghetti (of pasta naar keus)
 • tomatenpuree
 • 1 blik tomatenblokjes

Picnic: €17,10
Albert Heijn: €18,92
Jumbo: €17,14

Voorraadkast

 • Smaakmakers (kerrie masala, laurierblad, gerookte paprika-, komijn-, knoflook-, uien-  poeder)
 • Peper & zout
 • Ketjap manis
 • Maggi blokjes
 • Zonnebloemolie
 • Edelgistvlokken
 • Knoflook
 • Uien

Disclaimer: Ik neem geen biologische producten, koop van alles de goedkoopste dingen en let hierbij niet op plastic gebruik/verpakkingen. Van een aantal dingen blijft er over. Dit kun je de volgende week gebruiken, of zoals ik vaak doe; bij de lunch eten met bijvoorbeeld indomie (lifesaver) of gewoon op een broodje met hummus.

Recepten

 • Tempeh met sperziebonen, aardappelen en rijst – Officieel een recept voor mijn favoriete roti, maar je kunt de roti weglaten en het prima met rijst eten. De kouseband vervang ik (voor het gemak en de kosten) maar door sperziebonen. Super lekker.
 • Gnocchi met zuurkool en tomaat – Gnocchi met zuurkool is een onverwachtse hit, maar wow – zo lekker dus. Ik eet dit maar wat graag. Voor een budget versie laat ik de vegan balletjes weg. Zonder is namelijk ook heel lekker. Als je wel budget hebt dan kun je het uiteraard gewoon er bij doen.
 • Goulash met tofu – Het oorspronkelijke recept vraagt om gerookte tofu. Nu kon ik dat eerst in veel supermarkten wel vinden, inmiddels niet meer. Zal wel niet verkopen. Ik maak het nu dus vaak met normale tofu. Bak deze helemaal krokant en voeg als laatste toe aan de goulash.
 • Hummus pasta met spinazie – Een lekker makkelijk avondje; pasta koken, hummus en spinazie er bij – klaar. Ik neem naturel hummus, maar je kunt het ook met een funky smaak nemen. De basilicum heb ik weggelaten, mocht je nu een basilicum (of andere kruidenplanten) hebben, dan kun je dit er uiteraard altijd bij doen.

Pin dit artikel op Pinterest

Ben je benieuwd naar mijn leven? Volg mij op Instagram!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen?

Veganwifey

Vegan mealplans & content over ouderschap, food en lifestyle door Joyce de Vries.