Waar ik dus eerst bang was voor zoete (bak)recepten, ben ik nu niet te stoppen. Wederom heb ik een receptje van Talitha genomen, namelijk deze. Ja, ik heb gewoon toestemming om dit hier te posten, haha. Ik ben fan van deze carrot cake met citroen frosting. Ik heb het recept wel een beetje aangepast, want ik wil altijd bij mijn carrot cake een friszure frosting, dat maakt het voor mij helemaal af. 

Carrot cake met citroen frosting

Carrot cake met citroen frosting

Vroeger maakte ik al graag carrot cake en dan in alle vormen; carrot cake blondies, carrot cake cupcakes, carrot cake havermout, etc. Het is mijn favoriete soort cake. Mijn vriend is er ook gek op dus deze cake was ook hier een hit. Dat maakt me altijd extra blij.

Met een hele berg noten

Op de carrot cakes die ik maak horen echt noten. Ik vind het heerlijk als je zo’n cake hebt om deze dan te toppen met de friszure citroen frosting en daar op nog allerlei knapperige noten. Mijn favoriete noten om te gebruiken zijn pistachenoten. Niet alleen vanwege de smaak, maar toch zeker ook omdat ze zo’n mooie kleur hebben. Echter gebruik ik in dit recept walnoten, want dat is toch wat vriendelijker voor je portemonnee én het is een stuk sneller.

Carrot Cake

 • 180 gram bloem
 • 150 gram suiker
 • 2 eetlepels maizena
 • 1½ eetlepel bakpoeder
 • 180 ml sojamelk
 • 120 ml zonnebloemolie
 • 2 winterpenen (geraspt)
 • 1 eetlepel kaneel

Frosting

 • 6 eetlepels vegan boter (op kamer temperatuur)
 • 10 eetlepels poedersuiker
 • 4 eetlepels citroensap
 • 65 gram walnoten (gehakt)
 1. Verwarm de oven voor naar 200 graden. Vet een bakblik in met boter.
 2. Doe alle ingrediënten voor de carrot cake (behalve de wortel) in een beslagkom. Meng met een spatel tot een glad beslag ontstaat.
 3. Voeg de wortel toe en roer door.
 4. Vul de bakvorm met het beslag en bak 40 – 45 minuten in de oven of tot een sate prikker schoon weer uit de cake komt. Laat de cake helemaal afkoelen.
 5. Meng de boter en poedersuiker tot een gladde massa ontstaan is. Voeg citroensap toe en proef of de frosting naar wens is. Voeg eventueel meer citroensap toe naar smaak.
 6. Verdeel de frosting over de cake en garneer met de gehakte walnoten
Carrot cake met citroen frosting

2 reacties

 1. Ik heb deze cake afgelopen week voor mijn collega’s gemaakt en in de personeelskamer gezet. Hij was binnen een kwartier op doordat iedereen meteen een tweede stukje kwam halen. Groot succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *