Vaak maak ik alles in een recept zelf. De dingen die ik niet zelf maak zijn sauzen en smaakmakers; sojasaus, ketjap, dat soort ongein. Echter besloot ik; soms is een maaltijd die snel op tafel staat ook fijn. Voor op de luie zondag of de drukke maandag is deze chili sin carne met groenteballetjes een uitkomst. Ik had het, zonder grappen, met 15 minuten op tafel staan. Lukt dit jou ook in 15 minuten?

chili sin carne met groenteballetjes

Chili sin carne met groenteballetjes

Maar een echt recept heb ik er nog niet van gedeeld. Dit is ook niet de chili sin carne hoe ik het normaal maak, normaal ben ik er wel een uurtje zoet mee. Ik snijd alle groenten uitgebreid, laat het allemaal lekker lang pruttelen samen, het is geweldig. Deze snelle variant is qua smaak ook echt enorm goed en dat hij zo snel op tafel staat is nóg fijner.

chili sin carne met groenteballetjes

Groenteballetjes die ik kant en klaar kocht

Ik ben geen fan van kant-en-klaar producten, in elk geval niet dagelijks. Liever maak ik zelf groenteballetjes. Maar pas wisten de groenteballetjes van Boon me over te halen om het toch eens te halen. De balletjes zijn van bonen gemaakt, zoals de naam al zegt en het past dus perfect bij deze snelle chili sin carne. Oja, voordat ik het vergeet; dit is geen gesponsord artikel, ik heb zelf de balletjes gekocht en ben er gewoon super enthousiast over.

[elementor-template id="872"]

Ingrediënten

 1 verpakking vegan balletjes
 1 ui
 2 tenen knoflook
 100 ml barbecuesaus
 200 g gezeefde tomaten
 1 theelepel komijnpoeder
 1 theelepel korianderpoeder
 1 theelepel paprikapoeder (eventueel gerookt)
 ½ theelepel cacaopoeder
 ½ theelepel gemberpoeder
 1 theelepel chilipoeder
 1 blik mais
 1 blik kidneybonen
 zwarte peper
 zout
 zonnebloemolie
 optioneel: verse koriander
 optioneel: tortillachips
 gekookte rijst voor 2 personen

Aanwijzingen

1

Verhit wat zonnebloemolie in een diepe pan en fruit de ui en knoflook hier in tot dit geurt. Wanneer het lekker begint te ruiken voeg je alle specerijen toe. Schep het geheel goed om en bak enkele minuten mee. Zorg dat het niet verbrand, anders krijgt je chili een bittere smaak.

2

Schenk de barbecuesaus en gezeefde tomaten er bij en breng aan de kook. Laat de mais en bonen uitlekken en voeg deze toe aan de saus. Laat het geheel zo'n 5 minuten koken.

3

Voeg de vegan balletjes toe en warm het geheel even goed door. Breng op smaak met peper en zout.

4

Serveer de chili samen met gekookte rijst en (optioneel) verse koriander en tortilla chips.

Chili sin carne met groenteballetjes

Pin dit recept op Pinterest

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *