Een doek in een kleur die ik niet snel gekozen zou hebben, toch heb ik deze Didymos Ada Natur in mijn bezit. Een sterke doek met katoen, hennep en tussah. Mocht je nu ook op zoek zijn naar een fijne doek, check dan de Vonvavoom webshop en gebruik code ‘veganwifey’ voor 10% korting.

Didymos Ada Natur

Blend: 68% Katoen 25% hennep 7% tussah GSM: 275g/m² Breedte: 76cm Lengte: 420cm Prijs: €125,99,-

Didymos Ada Natur

Een doek in een lichte kleur, met geen uitgesproken motief, wie had ooit verwacht dat ik zo’n doek aan mijn stash toe zou voegen? Ik toch zeker niet. Toen kreeg ik van Vonvavoom deze Didymos Ada Natur, een neutrale doek van katoen, hennep en tussah. Bij het uitpakken voel ik het al; “Dit gaat een lastige doek worden om in te dragen” – de doek verdween in de wasmachine (let op: met deze blend raden ze handwassen aan, ik heb het wolprogramma gebruikt en dat werkt) en daarna hing ik deze beauty te drogen. Het eerste upje moest nog even wachten, Nyjah heeft net het staan/lopen ontdekt en dragen is direct al wat minder.

Didymos Ada Natur

Wat een beest

Een gloednieuwe doek moet (uiteraard) altijd ingedragen worden. Na het wassen, drogen (op het droogrek) en een strijkbeurt was de doek maar iets zachten. Daar waren wel dikke babybillen voor nodig om het wat soepeler te krijgen. De doek voelde ruw aan op mijn huid, normaal draag ik thuis tanktops, maar toen ik met deze doek ging dragen trok ik toch maar even een tshirt aan. De kleur staat goed, beter dan verwacht. Omdat de doek niet ingedragen is knoopt het nog wat stroef, maar door de blend spant het wel simpel aan en als de doek eenmaal goed zit, dan gaat deze ook nergens heen. Heel handig, zeker nu Nyjah graag wiebelt tijdens het (rug)dragen.

Ik heb deze doek nu enkele keren gebruikt bij onze korte wandelingen (van minder dan 30 minuten) en ook tweemaal bij een kooksessie van meer dan een uur. Zonder enige moeite droeg ik Nyjah, die de 10kg wel aantikt inmiddels, al die tijd op mijn rug. De blend maakt deze doek supportive en lekker grippy. Ben je nu verliefd op deze doek en wil je deze voor je verse baby? Zorg dan dat je een tweedehands exemplaar op de kop tikt of organiseer een reisje zodat je de doek heerlijk zacht weer thuis krijgt.

Didymos Ada Natur

Ik moet deze doek wel verder indragen

Na wat online gelezen te hebben over de ervaringen van anderen die deze doek hebben, leer ik al snel dat deze doek wel wat liefde nodig heeft. Ze is niet 1-2-3 ingedragen en dat komt (gok ik) door de weving (er zit een heel mooi patroon in, zie foto’s) en de hennep. Hennep staat er om bekend best stug te zijn, gelukkig lees ik ook op andere plekken dat dit bij deze doek helemaal goed gaat komen.

Eindoordeel?

Al met al ben ik blij dat ik een neutral aan mijn stash toe heb kunnen voegen. Moeiteloos staat deze doek bij elke outfit die ik aan trek, misschien meer geschikt voor een zomerse outfit, dan een winterse, maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb nog niet eerder een doek met hennep gehad en moet even wennen aan hoe stug het (in het begin) voelt.

Vonvavoom kortingscode

Dit artikel is in stand gekomen in samenwerking met Vonvavoom. Ik kreeg deze doek in ruil voor het verspreiden van mijn kortingscode en foto’s. Wil je dus wat bestellen bij deze shop, gebruik dan de code veganwifey voor 10% korting. En als je wilt, laat mij dan weten via Instagram welke doek/draagzak je hebt aangeschaft, ik ben benieuwd!

Pin dit artikel op Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *