Cadeautjes geven met de feestdagen is altijd leuk. Maar wauw – dat loopt toch aardig in de kosten op een gegeven moment. Om toch iedereen van een leuk cadeautje te kunnen voorzien dacht ik; “hey, why not make something myself?” – en toen ontstond het idee voor een pumpkin spice libscrub. En ja, het is ook eetbaar, haha.

Pumpkin spice libscrub

Pumpkin spice libscrub

Ik noem het dan wel een libscrub, maar je kan dit prima op je hele gezicht gebruiken. Deze scrub is op basis van kokosolie en daardoor uitermate geschikt om je gezicht mee te reinigen. Voordat ik dit ‘receptje’ deel heb ik, uiteraard, even grondig getest hoe goed dit werkt. I gotta say: I’m not disappointed. Mijn huid is deze maanden droog en ik heb snel last van schilfertjes. Deze scrub is niet te intens, dus zacht voor de huid en als je je huid heerlijk gescrubt hebt, kun je je huid daarna schoonmaken met een washandje met warm water. Mijn huid voelde super zacht na deze scrub!

Toch liever een andere geur? Dat kan!

Natuurlijk ben ik de Queen of Pumpkin Spice, ik doe dat spul echt op vanalles. Voor de feestdagen leek dit me echt een fijne scrub, maar stel nu dat je een andere geur wil, dan kan dat met behulp van essentiële oliën. Er zijn tegenwoordig zat soorten te vinden, let er alleen wel op dat je een olie neemt die 100% natuurlijk is én geschikt voor de huid.

Het is zó makkelijk

Het maken van deze scrub is zó simpel en daardoor blijft het ook leuk. Je kunt makkelijk een grote lading maken (voor niet al teveel geld) en dit in leuke potjes doen mét een etiket er op. Et voíla, je hebt een homemade cadeau. Je kunt deze scrub maken door de kokosolie te smelten en dan de ingrediënten toe te voegen, vervolgens zet je het in de koelkast om het uit te laten harden. Je kunt er echter ook voor kiezen om met een mixer of vork alles te mengen. Dit heeft mijn voorkeur, dan is het namelijk direct klaar voor gebruik.

Ingrediënten

Benodigdheden

Stappenplan

  1. Doe de kokosolie en kristalsuiker in een bakje en meng met een vork tot het een geheel vormt. Dit kan enkele minuten duren, afhankelijk van de hardheid van de kokosolie.
  2. Meng de pumpkin spice kruiden door het kokosolie mengsel.
  3. Verdeel de scrub over de potjes die je klaar hebt staan.

Met essentiële olie

Printables

Om het extra makkelijk te maken heb ik zelfs twee printbare labels voor je! Maak een gaatje er in met een perforator en bevestig het met een leuk lintje aan het potje óf plak het label op het potje zelf. It’s up to you. Ik heb een algemeen label en eentje speciaal voor de feestdagen!

Pin dit artikel op Pinterest

Pumpkin spice libscrub

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *