Met de feestdagen ga ik graag aan de slag en maak ik cadeautjes voor vrienden en familie. Ditmaal maakte ik deze verzorgende lippenbalsem met vitamine E en lavendel. Heerlijk zacht voor je lippen en ideaal met het koude weer.

Verzorgende lippenbalsem

Verzorgende lippenbalsem

In deze kou (ja, ik vind het al best fris) heb ik echt last van droge lippen met veel velletjes. Ik gebruik graag wat van de homemade lipscrub om de ergste velletjes weg te scrubben, maar daarna is er toch nog wat verzorging nodig. Ik besloot dus om in de wondere wereld van DIY lippenbalsems te duiken. En weet je? Het is helemaal niet zo lastig te maken!

Raapzaadwas

Ik had al eens van sojawas en carnabauwas gehoort, maar van raapzaadwas wist ik eigenlijk niks. Toen ik besloot wat onderzoek te doen naar deze wassoort, bleek het een stuk meer eco-friendly te zijn dan de andere soorten was. Dat het ook nog eens heel gunstig geprijsd is, is alleen maar een pluspunt dus. Ik besloot dan ook voor raapzaadwas te gaan. Ik blijf natuurlijk cheap, haha.

Een simpel cadeau

Dit is een simpel cadeau om ‘effe snel’ in elkaar te knallen. Ik was verbaasd over hoe gemakkelijk zo’n balsem te maken is en vooral hoe snel het ook stolt. Ik kocht speciale potjes om de balsem in te bewaren, maar je zou ook van die kleine jampotjes in de winkel kunnen halen en deze kunnen vullen. Deze balsem is een kwestie van smelten, mengen, in potjes doen en laten afkoelen. Ideaal!

Ingrediënten

Benodigdheden

Stappenplan

  1. Doe de was en kokosolie in een kom en zet op hoog vermogen 20 seconden in de magnetron. Roer even door met de satéprikker. Plaats weer in de magnetron en herhaal de vorige stappen tot alles gesmolten is.
  2. Voeg de lavendel olie en vitamine E olie toe aan de gesmolten was. Roer nogmaals goed door met de satéprikker.
  3. Verdeel het mengsel over de potjes en zet deze in de koelkast tot de was gestold is.

Variaties

Printables

Om het nóg leuker te maken om dit te geven heb ik zelfs printables die je kunt uitprinten en aan het potje vast kunt maken met een mooie strik! Ik heb een algemeen label voor je gemaakt én een speciaal voor de feestdagen.

Pin dit artikel op Pinterest

Verzorgende lippenbalsem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *