Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet genoeg chili recepten deel. Echter moet er, nu ik Queen of Fast Foodz ben, ook een recept bij wat écht heel snel is. Want zeg nu zelf; bonen weken, koken en verder verwerken is niet snel. Daarom deel ik dit receptje voor een doordeweekse chili sin carne.

Doordeweekse chili sin carne

Deze chili kun je zelfs ’s ochtends al maken terwijl je je klaarmaakt om de deur uit te gaan. Ja, het kan echt. ’s Avonds hoef je dan enkel wraps, rijst of taco’s er bij te pakken en je hebt een heerlijke maaltijd. Toegegeven; het is wel een beetje cheaten met zo’n zakje kruiden – maar ach, dat mag weleens toch?

Doordeweekse chili sin carne

Eat all the beans!

Dat bonen super gezond zijn weten wij vegans al lang natuurlijk! Chili is dan ook gewoon een goede maaltijd om naar binnen te schuiven. Ik wissel elke keer af met de bonen die ik er in doe. In deze variant nam ik kidneybonen en bruine bonen. Bruine bonen gebruik ik normaal niet, maar dat was op verzoek van mijn Lover.

Doordeweekse chili sin carne

 • 1 ui (gesnipperd)
 • 400 gram bruine bonen (gewassen)
 • 400 gram kidneybonen (gewassen)
 • 500 gram gezeefde tomaten
 • 1 bakje vegan kruimgehakt
 • 1 zakje chili kruiden
 • zonnebloemolie
 • rijst/taco’s/tortilla’s/bulgur
 1. Verwarm wat olie in een diepe pan en fruit de ui op hoog vuur aan.
 2. Voeg de bonen, gezeefde tomaten n de kruidenmix toe aan de pan. Schenk er eventueel een scheut water bij. Roer door en breng aan de kook. Laat dit zo’n 10 a 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
 3. Roer op het laatste moment het kruimgehakt er door. Als je dit eerder doet verliest het bite en dat is zonde.
 4. Serveer de chili met rijst, taco’s, tortilla’s of bulgur. Om het geheel op te leuken eet ik er zelf vaak avocado bij en pico de gallo of andere salsa.
 • pico de gallo; 2 tomaten in blokjes, 1 rode ui gesnipperd, ½ bosje koriander fijngehakt, 2 eetlepels limoensap en zwarte peper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *