Ik ben gek op borrelen en feestjes organiseren (ja echt). Een vegan kerstborrel organiseren draai ik mijn hand niet voor om. Ik geef je in dit artikel tips m.b.t lekkere cocktails, vegan wijn, hapjes om te maken en serveren en zelfs tips voor een potluck style borrel. 

Een vegan kerstborrel organiseren

Vegan wijn

We beginnen maar direct met een van de belangrijkste dingen op de borrel; vegan wijn. Het lijkt soms een aardige zoektocht, want; welke wijn kun je nu drinken als veganist? Vegan Wiki heeft een heel handige lijst, maar om het nóg makkelijker te maken deel ik enkele van mijn favoriete wijnen.

De wijnen van Slurp! staan hoog in de top van mijn favoriete wijnen en zijn makkelijk te verkrijgen, elke Albert Heijn heeft ze staan. Echter zijn de wijnen die verkrijgbaar zijn bij Grape District mijn absolute favoriet. Lastiger te krijgen, niet elke stad heeft een Grape District, maar je kunt ze gelukkig wél online bestellen.

Drink je liever bier? Dan kun je hier kijken welke bieren vegan zijn.

Cocktails

Ik ben een sucker voor cocktails en als ik ergens heen ga om drankjes te doen kun je de klok er op gelijk zetten dat ik naar een cocktailbar ga voor een moscow mule. Nu kun je op je eigen feestje ook lekkere cocktails serveren. Dit is bijvoorbeeld een leuk artikel om wat inspiratie uit te halen, maar nog leuker is als ik mijn favoriete cocktail recept met je deel toch? Mijn favoriete cocktail ooit is een variatie op de klassieke Cuba Libre.

  1. Schenk de rum in een longdrink glas, voeg ijsklontjes toe en schenk de ginger ale er bij
  2. Knijp de limoen uit boven de cocktail en voeg de partjes toe aan het glas.

Hapjes uit de supermarkt

Bij een feestje horen natuurlijk hapjes, hiervoor kun je de keuken in duiken en je uitsloven om het zelf allemaal te maken, maar wanneer je een mellow feestje wil met weinig voorbereiding, kun je ervoor kiezen hapjes te kopen. Mijn favoriete hapjes, kant-en-klaar uit de supermarkt zijn de volgende;

gevulde kastanje champignons

Meer hapjes

Uiteraard kun je alle kanten op met de hapjes. Denk bijvoorbeeld aan noten, pinda’s, toastjes met hummus, muhammara, tapenade en meer. Maar wil je echt uitpakken dan kun je een van onderstaande recepten maken. Als je de kip kerrie én gehaktbroodjes in een kleiner formaat maakt, heb je genoeg voor iedereen.

Potluck ideeën

Wil je nu wél een feestje en niet de kosten en het werk? Organiseer dan een potluck style borrel. De recepten die ik hier boven deel zijn (uiteraard) enorm geschikt om te maken en mee te nemen naar een potluck. Maar wat dacht je van chips met dip (je kunt guacamole gewoon kant en klaar kopen), verschillende soorten hummus en brood, etc. Het kan zo uitgebreid als je zelf wil.

Als host van de potluck is het handig om het een beetje in banen te lijden, voordat je straks 30 stokbroden hebt maar geen drankjes. Houd een lijstje bij met wie wat mee kan nemen en zorg dat dezxe up to date blijft, zo is er straks alles wat nodig is voor een knus en gezellig feestje.

Pin dit artikel op Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *