De dag voor mijn verjaardag besloot ik dat ik taart wilde, echter had ik geen zin in een simpele appeltaart van de Hema, dus ik moest er zelf iets voor doen. Na wat inspiratie van Kim, sprintte ik naar de supermarkt om de ingrediënten te halen voor mijn vegan Twix taart.

vegan twix taart

Vegan Twix taart

Ik was niet altijd een zoetekauw, maar sinds mijn zwangerschap van Nyjah ben ik into all things sweet. Ineens miste ik de welbekende Mars en Twix. Na wat struinen op internet bleek dat ik geen kant-en-klaar candybars kon halen die daar op leken. Dus dan maar zelf aan de slag. Kim deelde in onze groeps-chat het recept waar ze aan werkte en ik was direct geïnspireerd. Ik maakte al eens een ganache taart en besloot dat als basis te gebruiken voor mijn vegan twix taart.

Simpel en super lekker

Soms heb je ingewikkelde recepten maar dit is er niet een van. Je hoeft eigenlijk alleen de bodem te bakken en verder heb je wat geduld nodig en pannetjes. Ik hou van dit soort taarten, ik kan dit makkelijk in delen maken (eerst de bodem, dan de caramel, dan de ganache) en dat komt prima uit met een baby. Als je even een vrije 10 minuten hebt kun je met de volgende stap verder, haha.

Meer taart?

[elementor-template id="872"]

Ingrediënten

Bodem
 300 g digestive biscuitjes
 170 g plantaardige boter (bijv. Wajang)
 120 g kristalsuiker
Kokos caramel
 1 blikje gecondenseerde kokosmelk
 4 eetlepel bruine basterdsuiker
 60 g plantaardige boter (bijv. Wajang)
 Mespunt zout
Chocolade ganache
 200 ml kokosmelk
 300 g vegan melkchocolade

Aanwijzingen

Bodem
1

Verwarm de oven voor naar 200 graden.

2

Verkruimel/vermaal de digestive biscuits, smelt de boter en meng beiden, samen met de suiker tot een kruimelig geheel ontstaan is. Neem een 25cm taartvorm (bij voorkeur met losse bodem), vet deze in met bijvoorbeeld bakspray of wat olie en druk het koek-mengsel in de vorm.

3

Bak de bodem zo'n 8 minuten in de oven. Haal er uit en druk alles plat met een lepel. Laat de bodem volledig afkoelen.

Kokos caramel
4

Doe alle ingrediënten in een pannetje en zet deze op laag vuur. Roer met een houten lepel tot een egale massa ontstaan is. Laat het geheel nu pruttelen en koken. De caramel word donkerder van kleur en iets dikker. Als de karamel ongeveer de dikte heeft van een milkshake, schenk je de caramel in de taartvorm, op de afgekoelde bodem.

5

Zet de vorm in de koelkast en laat de caramel afkoelen.

Ganache
6

Verwarm de kokosmelk in een steelpan tot deze bijna kookt, haal van het vuur.

7

Hak de chocolade fijn of breek in blokjes. Doe de chocolade in een beslagkom en schenk daar de hete kokosmelk op. Dek de beslagvorm af en laat 5 minuten zo staan. Roer na 5 minuten, de ganache glad met een spatel.

8

Verdeel de ganache over de caramel laag in de taart. Zet het wederom in de koelkast en laat het minimaal 4 uur opstijven.

9

De taart kun je het beste snijden met een schoon mes, als je niet wil dat er kruimels op de bovenkant van de taart komen, dien je tussendoor je mes schoon te vegen.

Vegan twix taart

Pin dit recept op Pinterest

vegan twix taart

14 reacties

 1. Ik ben net thuis na een weekje ziekenhuis, open jouw site en zie dít! Kwijl all over!
  Heb wat te doen als ik beter ben, leuk.

  1. @Franka, ik had twee taarten gemaakt en bij gebrek aan ruimte in de koelkast ze maar in de vriezer gezet. Gaat prima! (En om heel eerlijk te zijn vind ik ze half bevroren nog lekkerder!)

 2. Hoi, ik wou graag de twixtaart maken, maar heb twee volumes van gecondenseerde kokosmelk. Hoeveel ml heb ik nodig? Ben al benieuwd hoe het wordt, verjaardagstaartje voor de tweejarige hier in huis 😉

  1. Hi Deborah! De Albert Heijn verkoopt Maitre Mathis ‘melk’chocolade maar ik gok dat de Ekoplaza (of elke andere willekeurige bio winkel) ook vegan melkchocolade verkoopt!

 3. Ik loop al 2 weken elke AH van de stad af te struinen naar gecondenseerde kokosmelk. Zelfs de XL heeft het niet.. kan het toevallig ook met gewone kokosmelk en extta suiker erbij?

  1. Hi Belle, IK heb het bij de AH gevonden bij de exotische afdeling 🙂 Je kunt caramelsaus ook maken zonder kokosmelk of je doet het zo;
   – neem een pan met dikke bodem, doe hier een laag suiker in, 1el water, 1el citroensap zxet de pan op laag vuur
   – laat de suiker karameliseren tot het amber kleurig is, niet te lang dan word het bitter
   – Schenk er nu wat kokosmelk bij, kijk uit want het gaat pruttelen hier van, goed doorroeren met een garde

   et voila, caramelsaus 😀

 4. En ps: ja ik heb het gegoogled, en ik heb geprobeerd zelf de gecondenseerde kokosmelk te maken, maar het is absoluut geen succes:(

  1. Voor de ganache gebruik ik inderdaad kokosmelk uit blik (sorry voor de late reactie). Ik denk dat het met sojamelk ook wel kan, al zou ik dan wat minder gebruiken omdat het toch dunner is dan de kokosmelk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *