Ik ben een sucker voor chocolade ganache. In mijn carrière heb ik heel wat liters van dit goedje mogen maken én daar dus ook veel van gesnoept. Maarrrr – hoe maak ik een lekkere vegan ganache taart met aardbeien? Daar twijfelde ik nog wat over. Gelukkig heb ik een ge-wel-dig recept samengesteld. 

Ganache taart met aardbeien

Chocolade en aardbeien zijn een match made in heaven. Vroeger at ik graag een broodje chocoladepasta met aardbeien of gewoon aardbeien met slagroom en hagelslag. Maar toen ik ganache taarten ontdekte was dat mijn favoriete manier van chocolade combineren met aardbeien.Ganache taart met aardbeien

Deze taart is powerful!

Zonder grap – een klein stukje van deze taart vult je hart met blijdschap. Toen ik er de eerste keer een hapje van nam stond ik te dansen in de keuken. Ja – ik durf écht te zeggen dat deze taart geweldig is. De taart is vrij machtig dus een klein stukje is echt meer dan genoeg. Je kunt deze taart ook prima al dessert serveren met nog wat ijs en slagroom.

Ganache taart met aardbeien

 • 300 gram digestive biscuits
 • 170 gram vegan boter (wajang bijvoorbeeld)
 • 120 gram kristalsuiker
 • 320 ml kokosmelk
 • 450 gram pure chocolade (fijn gehakt)
 • 200 gram aardbeien

Benodigdheden

 • Bakspray
 • Taartvorm van 24cm (met losse bodem)
 1. Verwarm de oven voor naar 190 graden en vet de taartvorm in met wat bakspray.
 2. Smelt de boter in een magnetron of pannetje.
 3. Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine.
 4. Meng de gemalen biscuitjes, suiker en boter in een beslagkom.
 5. Verdeel het biscuitmengsel in de taartvorm en druk stevig aan. Bak 7 minuten in de oven en laat daarna helemaal afkoelen. Tijdens het afkoelen kun je de opgebolde stukken weer plat drukken.
 6.  Hak de pure chocolade fijn en doe in een kom die bestand is tegen warmte.
 7. Breng de kokosmelk aan de kook en giet direct bij de chocolade. Dek af en laat 1 a 2 minuten staan. Roer het geheel goed door en giet in de taartvorm. Laat nu 4 uur afkoelen/opstijven in de koelkast.
 8. Garneer met aardbeien en eventueel chocolade schaafsel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *