Een tafel vol lekkere gerechten, een aantal dagen totaal niet letten op wat je zoal naar binnen schuift, niet een taartje maar beide taartjes proberen. Ik ben gek op de feestdagen. Voor mij zijn de bijgerechten niet slechts bijzaak. Deze geroosterde asperges met vegan kaas en bacon zijn een waar genot. Net zoals de vele andere bijgerechten die ik graag maak (en eet).

Geroosterde asperges met vegan kaas en bacon

Asperges zijn voor mij echt luxury food, ik koop het wanneer ze in het seizoen zijn (de witte asperges dan) en de groene asperges koop ik enkel in de aanbieding of rond de feestdagen. Die krengen zijn aardig aan de prijs, maar toch ga ik dan overstag. Ik ben gek op asperges. In mijn eeuwige queeste om een simpel doch creatief receptje in elkaar te knallen bedacht ik ineens deze geroosterde asperges met vegan kaas en bacon. Move over witlof met ham en kaas, you’re no longer needed.

Vegan kaas en bacon

Tegenwoordig vliegen de vegan kazen en vleesvervangers je om de oren. Bij de Albert Heijn staat er (van hun eigen merk) vegan bacon tussen de ‘echte’ spekreepjes. De vegan kazen staan tegenwoordig gewoon tussen de andere kaas. Je hebt geen muf hoekje meer met enkele vegan producten, langzaamaan infiltreren ze de hele supermarkt!

Simpel en smakelijk

Deze asperges zijn enorm makkelijk om klaar te maken, je bent nog geen vijf minuten bezig met de voorbereiding en vervolgens gooi je het de oven in. Om even voor je te time managen: nadat de asperges geroosterd zijn, kun je ze af laten koelen, opbergen en een dag later afmaken met de kaas en bacon. Hoe goed is dat? Op die manier heb je op de dag van je diner zelf minder stress want het is dan slechts 1 minuut werk en 10 minuten wachttijd.

Meer inspiratie nodig voor de feestdagen?

[elementor-template id="872"]

Ingrediënten

 500 g groene asperges
 50 g violife vegan mozzarella shreds
 ½ verpakking vegan spek
 1 eetlepel olijfolie
 zwarte peper
 zeezout

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor naar 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Ik snijd er vaak zo'n 1½ centimeter vanaf.

3

Verdeel de asperges op de bakplaat, besprenkel met de olijfolie en breng het geheel op smaak met peper en zout. Rooster het tien minuten in de oven, tot de asperges gaar zijn.

4

Bak in de tussentijd het vegan spek knapperig in een koekenpan.

5

Haal de asperges uit de oven en leg op een (ovenbestendige) schaal. Verdeel het spek en de vegan kaas over de asperges. Zet de schaal terug in de oven tot de kaas net aan gesmolten is. Serveer direct.

Geroosterde asperges met vegan kaas en bacon

 

Pin dit recept op pinterest

geroosterde asperges met vegan kaas en bacon

Benieuwd naar mijn leven? Volg mij op Instagram!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *