Terwijl ik door de supermarkt liep, op zoek naar inspiratie, besloot ik dat ik kekke amuse wilde maken. Deze gevulde kastanje champignons zijn niet alleen een genot voor het oog, maar ze smaken ook nog eens heel lekker. Ook positief is dat je dit allemaal vrij simpel kunt maken en voorbereiden. Ik vertel je er alles over!

gevulde kastanje champignons

Gevulde kastanje champignons

Ik ben gek op paddenstoelen en een (kerst)diner is voor mij niet compleet zonder. Of je het nu in een risotto verwerkt of er een leuke amuse van maakt – paddenstoelen zijn top. Terwijl ik op zoek was naar inspiratie bedacht ik mij dat ik kastanje champignons wel kon vullen. Al snel kreeg het gerecht meer vorm: een vulling van vegan(!) feta, olijven, munt en peterselie en dat dan in geroosterde champignons. Wat een droomcombinatie! Met een winkelmandje vol ingrediënten snelwandelde ik naar huis.

Smaakvolle vulling

Bij iets wat je in een hap op kunt eten, moet je ervoor zorgen dat er in die ene hap enorm veel smaak zit. Dat was wel even een uitdaging want enkel feta is wat saai. Gelukkig ben ik niet bang om wat dingen uit te proberen. De feta is hard, echt mooi romige kloppen lukte niet goed – hoe maak ik daar dan weer een vulling van? Na de feta kort in de magnetron te verwarmen kon ik er een mooie spread van maken. In die spread verdwenen citroensap, flink wat verse munt en peterselie en een half potje groene olijven dat ik in de koelkast tegen kwam. Een geweldige combinatie was geboren.

Meer inspiratie nodig voor de feestdagen?

[elementor-template id="872"]

Ingrediënten

 20 kastanje champignons
 ½ blok violife feta
 ½ potje groene olijven
 ½ bosje munt
 ¼ bosje peterselie
 1 eetlepel citroensap
 1 eetlepel citroenrasp
 zwarte peper

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor naar 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Wrijf de kastanje champignons schoon met wat keukenpapier of een doekje. Snijd met een scherp mes de steeltjes er uit zodat er ruimte is om de champignons te vullen.

3

Leg de champignons met de uitgeholde kant naar beneden op de bakplaat. Schuif de plaat de oven in en bak 10 - 15 minuten. Haal de champignons uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je ze vult.

4

Maak in de tussentijd de vulling voor de champignons. 'Verkruimel' de vegan feta in een kom en zet deze in de magnetron op de hoogste stand voor 10 seconden. Controleer de zachtheid en wanneer deze nog niet zacht genoeg is, doe je het wederom 10 seconden, etc.

5

Hak de olijven, munt en peterselie zo fijn mogelijk en roer deze door de zachte feta heen. Breng het geheel op smaak met citroensap, citroenrasp en zwarte peper.

6

Vul de afgekoelde champignons met het feta mengsel.

Met ‘feta’ gevulde kastanje champignons

Pin dit recept op Pinterest

gevulde kastanje champignons

Benieuwd naar mijn leven? Volg mij op Instagram!

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *