Ik had een idee, een goed idee; ik wilde gnocchi eten. Ik heb al verschillende gnocchi recepten hier op mijn blog staan, deze varianten eet ik regelmatig. Tijd voor iets anders, ik dook de kastjes in en een nieuw recept was born; gnocchi met artisjokken en kikkererwten. 

Gnocchi met artisjokken en kikkererwten

Er zijn van die dingen die ik altijd wel in huis heb. De blikken kikkererwten en artisjokken horen daar zeker bij, net als de blikken tomatenblokjes. Je kunt dit naar mijn mening niet genoeg in huis hebben. In een recordtijd knal je dan een lekkere maaltijd op tafel. Geloof je me als ik zeg dat dit gerecht me 15 minuten heeft gekost?

Gnocchi met artisjokken en kikkererwten

Proteïne baby!

Nu ik borstvoeding geef heb ik honger. Niet te stillen honger. Overdag lukt het me wel om fatsoenlijk te eten; yoghurt, granola, fruit, boterhammetjes, salades. Maar ’s avonds? Pfoe! Dan grijp ik heel makkelijk naar chips, koek, chocolade en snoep. Lekker! Maar niet zo gezond als ik zou willen. Mijn idee? Meer proteïne naar binnen harken, dan heb je langer een verzadigd gevoel. Ik koos er daarom voor om kikkererwten toe te voegen aan dit gerecht. Weer eens iets anders, normaal zou ik er nepgehakt of kipstukcjes bij doen.

Gnocchi met artisjokken en kikkererwten

Een snelle maaltijd vol proteïne en smaak.

 • 500 gram gnocchi
 • 1 ui (gesnipperd)
 • 3 tenen knoflook (geperst)
 • 1 groot blik kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
 • 1 blik artisjokken
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel gedroogde basilicum
 • ½ eetlepel gedroogde bieslook
 • 1 theelepel rode peper vlokken
 • zwarte peper
 • zeezout
 1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de gnocchi hier in 5 minuten goudbruin en krokant. Schep de gnocchi uit de pan, op een bord.
 2. Snijd, terwijl de gnocchi bakt, de ui en knoflook fijn. Eventueel kun je ook de artisjokken kleiner snijden.
 3. Verhit de andere eetlepel olijfolie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur aan. Voeg de kikkererwten toe en schep alles om.
 4. Schenk de tomatenblokjes er bij, voeg de gedroogde kruiden en rode peper toe en schep de artisjokken er doorheen. Draai het vuur hoog en breng aan de kook.
 5. Voeg naar smaak peper en zout toe en schep vervolgens de gnocchi er doorheen.
 6. Serveer suggestie: serveer met wat veldsla of rucola met knoflookolie en edelgistvlokken.

Pin dit recept op Pinterest

Gnocchi met artisjokken en kikkererwten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *