Gnocchi met zuurkool en tomaat klinkt misschien een beetje funky, maar ik beloof je – het is lekker! Althans, ik gok dat dit mijn favoriete maaltijd is de laatste tijd. Sowieso doe ik het goed op zuurkool. 

Gnocchi met zuurkool en tomaat

Dit gerecht is per ongeluk geboren. Nadat ik een lading Surinaamse zuurkool over had (maar geen zin had in rijst) besloot ik dit te eten met gnocchi. Dat was zo lekker dat ik er wel iets meer mee moest doen. Zo ontstond het idee voor dit recept. In plaats van de worst en kipstukcjes deed ik er balletjes van Vegafit bij en ook is het wat simpeler gemaakt, ik sloeg de piment over, op die manier is het lekker en toegankelijk voor iedereen.

Gnocchi met zuurkool en tomaat

Alles in één pan

Onze vaatwasser besloot er onlangs mee te stoppen en aangezien Lief en ik totaal anders eten, probeer ik de afwas te beperken. Niemand heeft zin om 10 pannen af te wassen toch? Ik maak dit gerecht gewoon in 1 pan, je moet er alleen wel echt voor zorgen dat het een diepe pan is, want als het niet past kun je alsnog een tweede pan vies maken omdat er anders zuurkool over je hele fornuis ligt. Ik spreek stiekem uit ervaring ja.

Gnocchi met zuurkool en tomaat

Een simpele one pot gnocchi met zuurkool, tomaten en vegan balletjes, super lekker en makkelijk klaar te maken.

 • 1 verpakking Vegafit balletjes
 • 500 gram zuurkool (evt. goed afspoelen als je niet gek bent op zuur)
 • 250 gram gezeefde tomaten
 • 1 tomaat (in blokjes)
 • 3 tenen knoflook (geperst)
 • 1 ui (gesnipperd)
 • 500 gram gnocchi
 • 1 maggi cube
 • 200 ml water
 • zwarte peper
 • 1 el zonnebloemolie
 1. Verhit wat van de zonnebloemolie in een diepe pan en fruit hier in de ui tot deze glazig is. Voeg vervolgens de in blokjes gesneden tomaat toe en bak 5 minuten mee. Pers de knoflook uit boven de pan, en bak kort mee.
 2. Verkruimel het maggi blokje boven de pan, roer om en voeg de gezeefde tomaten toe. Schep het geheel om en breng aan de kook.
 3. Schep de zuurkool door het mengsel in de pan en laat ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur garen.
 4. Doe de gnocchi en balletjes er bij, schep om en voeg water toe. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en doe een deskel op de pan. Laat het nu ongeveer 10 minuten pruttelen, check tussendoor of het geheel niet te droog word en voeg eventueel wat extra water toe.
 5. Test of de gnocchi gaar is en breng alles op smaak met peper en zout. Ik vind het zelf lekker om er nog wat bladselderij over te verdelen, maar dat wisselt per persoon. Het is in elk geval een goede tip.

4 reacties

 1. Lekker comfort food. Ik heb een haat-liefdeverhouding met zuurkool en dit gerecht is echt perfect, hapt heerlijk weg en is nog gezond ook (soort van).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *