Goede voornemens? Daar doe ik normaliter niet zo aan. Toch heb ik het afgelopen jaar veel geleerd m.b.t wat ik nodig heb en wat ik graag anders zou zien. Mijn goede voornemens gaan vooral om self care, lief zijn voor mezelf en het zijn geen doelen die ik MOET behalen voor 31 december 2020. Benieuwd naar wat mijn voornemens zijn? Ik deel ze graag met je.

goede voornemens

Vaker om hulp vragen

Dit blijft lastig – hulp vragen als ik het even niet zo goed alleen kan. Dan vooral m.b.t het tijd nemen voor mezelf. Als ik moet kiezen tussen uitgebreid douchen of tijd doorbrengen met Nyjah, dan gaat Nyjah altijd voor. Dat terwijl een uitgebreide douche me enorm goed doet en ik daarna goed opgeladen ben én weer een fijne en lieve mama kan zijn.

Tijd voor mijn hobby’s maken

In 2020 wil ik graag meer tijd besteden aan mijn hobby’s: koken, schrijven, fotograferen en ik wil zelfs een nieuwe hobby oppakken. Ik mis het hele dagen in de keuken staan enorm. Nu ben je met een verse baby wat beperkt qua ruimte voor dit soort dingen, maar over slechts 3 maanden is Nyjah alweer 1. Langzaam komt er steeds wat meer ruimte om deze dingen te doen. Ik wil in 2020 ook graag leren naaien, de naaimachine die ik ga kopen komt er deze maand al. Het lijkt me zo leuk om zelf dingen te kunnen maken.

Liever voor mezelf zijn

Iedereen heeft goede en slechte dagen natuurlijk, maar ik moet wel liever voor mezelf gaan zijn. Soms kan ik enorm balen van mijn lichaam, twee zwangerschappen in een hele korte tijd geven me het gevoel dat mijn lichaam niet dat van mij is. Als ik mij echter leuk aankleed en wat moeite doe voor mezelf, dan voel ik me super. Dus elke dag tijd maken voor een kekke outfit (en niet steeds een yoga legging en oversized trui) en ook ’s ochtends wat langer in de douche staan dan ik eerder deed. Naast tandenpoetsen is huid- en haarverzorging ook erg belangrijk.

Rust nemen en grenzen aangeven

Vier dagen achtereen de deur uit en sociale activiteiten ondernemen? Sorry, too much. Sinds mijn gigantisch lange bedrust ben ik snel overprikkeld. Dus dit soort dingen zijn echt een horror scenario voor me. Ik moet vaker mijn grenzen aangeven, nee zeggen en soms ook gewoon een dagje in pyjama op de bank zitten. Niet teveel van mezelf eisen en verwachten – ademruimte is belangrijk.

Meer leuke dingen doen

Dit is misschien een beetje tegenstrijdig he? Maar ik doe vaak dingen die ik niet zo leuk vind, haha. Ik wil vaker de deur uit om te winkelen bij mijn favoriete toko, om schappen bij de Sligro door te neuzen, wandelen op mooie plekken, musea bezoeken – dingen die ik fijn vind om te doen. Eens per week buiten de deur werken klinkt bijvoorbeeld niet als iets ‘leuks’ maar mij lijkt dat me heerlijk.

Goede voornemens

Zoals je ziet heb ik wel wat dingen op kunnen noemen die mijn leven in 2020 fijner en makkelijker kunnen maken. In 2020 gaat loslaten een groot thema worden voor mij. Minder waarde hechten aan wat andere mensen denken van mij en hoe ik dingen doe, mezelf meer ruimte gunnen om te zijn en doen en vooral ook; de bizarre eisen die ik aan mijzelf stel loslaten. Wat voor voornemens heb jij in 2020 op de planning staan?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *