Ik ben dus niet echt een ontbijt-mens. Nu ik into intermittent fasting ben, eet ik vaak gewoon rond 12.00 een hartige lunch of een big ass smoothie. Soms, heel soms, heb ik ineens zin in havermout. Ik maakte onlangs deze havermout met kokos en kersen, een van de beste combinaties ooit!

Havermout met kokos en kersen Havermout met kokos en kersen

Havermout met kokos en kersen

Als ik diepvriesfruit insla, dan haal ik eigenlijk bijna alleen maar kersen. Ze zijn lekker zoet en doen het goed in zowel smoothies als op havermout. Blauwe bessen hebben ook die ‘ik-doe-het-goed-in-alles’ eigenschap, maar kersen vind ik net iets lekkerder. Warme havermout met bevroren kersen is echt heel erg lekker en fijn. Net als met al mijn recepten geld; ben je niet zo gek op  kersen? Neem dan ander fruit, ik beloof je dat het altijd lekker zal smaken.

Vanille is mijn favoriete geur

Ik ben echt gek op de geur van vanille en tegenwoordig doe ik ook steeds een beetje vanille extract in havermoutjes. Het ruikt dan zó lekker. Fun fact: toen ik nog als kok in de keuken stond én dreads had, droeg ik vaak mutsen. Dat was altijd wat sweaty en na een dagje roken mijn dreads dan heel muf. Ik deed veelal de patisserie en als ik met vanille had gewerkt deed ik een leeg geschraapt vanille stokje tussen mijn dreads, dan rook mijn haar aan het einde van de dag super lekker!

Havermout met kokos en kersen

Havermout met kokos en kersen

 • 50 gram havermout
 • 175 ml kokos-rijst melk ((of andere plantenmelk))
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 theelepel vanille extract
 • 1 theelepel agave siroop
 • 1 banaan (in plakjes)
 • 75 gram bevroren kersen
 • 1 theelepel hennep zaad
 • 1 eetlepel geraspte kokos
 • 1 theelepel coconut spread ((van bio today))
 1. Doe de havermout in een steelpan en voeg de melk, kaneel, vanille en agave siroop toe. Zet op het vuur, breng al roerend aan de kook en laat doorkoken tot je havermout de gewenste dikte heeft. Ik kook het zo’n 3 minuten.
 2. Doe de havermout in een bord/kom en top met de banaan en kersen. Bestrooi met hennepzaadjes en geraspte kokos. Roer er vlak voor het eten nog wat coconut spread doorheen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *