De dagen worden korter, het regent weer vaker, ’s ochtends duurt het langer voordat het licht is en een maaltijdsalade doesn’t quite cut it. Ik deel herfstige vegan maaltijden voor mensen met weinig tijd. Waarom snelle gerechten? Omdat ik mij kan voorstellen dat je liever een warme douche neemt en op de bank ploft met Netflix, dan dat je na een dag werken in de keuken staat.

vegan maaltijden

Gnocchi met zuurkool en tomaat

Dit gerecht is per ongeluk geboren. Nadat ik een lading Surinaamse zuurkool over had (maar geen zin had in rijst) besloot ik dit te eten met gnocchi. Dat was zo lekker dat ik er wel iets meer mee moest doen. Zo ontstond het idee voor dit recept. In plaats van de worst en kipstukcjes deed ik er balletjes van Vegafit bij en ook is het wat simpeler gemaakt, ik sloeg de piment over, op die manier is het lekker en toegankelijk voor iedereen.

vegan maaltijdenDoordeweekse chili sin carne

Deze chili kun je zelfs ‘s ochtends al maken terwijl je je klaarmaakt om de deur uit te gaan. Ja, het kan echt. ‘s Avonds hoef je dan enkel wraps, rijst of taco’s er bij te pakken en je hebt een heerlijke maaltijd. Toegegeven; het is wel een beetje cheaten met zo’n zakje kruiden – maar ach, dat mag weleens toch?

Snelle rode curry met linzen

Curry is voor mij ultiem comfortfood, je hoeft er niet zo veel aan te doen om het een enorme lading smaak te geven én wat is er nu fijner dan met een dampend bord curry, in pyjama op de bank hangen? Voor mij is dat wel een van mijn favoriete dingen om te doen, zeker de laatste tijd loop ik graag rond in pyjama, haha. Curry is ook zo’n gerecht waarbij je super makkelijk left over veggies kunt opmaken. Ik doe altijd een rondje door de (koel)kast om te zien wat ik nog kan gebruiken.

One pot gnocchi met aubergine
Ik was geïnspireerd door een gerecht van Iris, dat was (helaas) niet vegan (maar zag er wel super lekker uit). Gelukkig was de inspiratie al genoeg om aan de slag te gaan in de keuken. Dit gerecht zit vol met smaak én veggies, meer wil je toch eigenlijk niet?

 

Spinazie stamppot

Toen ik de foto van deze stamppot op mijn Instagram deelde, kreeg ik gigantisch veel reacties. Kennelijk staat iedereen te springen om lekkere vegan jus. Nu kan ik gemeen zijn, het recept voor mezelf houden en het uiteindelijk in potten verkopen, maar ik deel het gewoon met jullie.

vegan maaltijden

Mexicaanse rijst met bonen en banaan

Bij freestylen is het vaak de vraag of het gerecht dat je maakt ook daadwerkelijk lekker is. Soms is het ‘wel oke’ en soms sta je finaal al die mooie producten te verpesten. Gelukkig was het ditmaal niet het geval. De gebakken krokante banaan smaakte heerlijk met wat zout en de frisse koriander saus. De rijst had een klein beetje pit en vooral heel veel diepte door het gebruik van alle verschillende specerijen. This makes me happy!

Pin dit artikel op Pinterest

vegan maaltijden

 

Benieuwd naar wat ik zoal in het dagelijks leven uitvoer? Volg mij op Instagram!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *