Vroeger at ik graag hotdogs met zuurkool, alleen wanneer je dan vegan gaat, kom je ineens tot de ontdekking dat er maar weinig vegan worstjes zijn. Gelukkig heeft Fry’s super lekkere hotdogs, nu kan ik weer regelmatig deze heerlijke broodjes maken (en eten).

Hotdogs met zuurkool

Zuurkool is een van mijn favorieten; in stamppot, als Surinaamse zuurkool of zoals nu dus op een broodje. Als ik snel iets moet eten dan is dit wel een go-to recept, het is namelijk super snel klaar. Overigens is dit ook gewoon een aanrader als je alle tijd van de wereld hebt om te eten; zo lekker is het gewoon!

Mijn eetpatroon is de laatste tijd niet zo goed

De laatste weken staan in het teken van rouwen; rouwen om onze Ivy*, rouwen om het hele toekomstbeeld wat ineens weg is en rouwen om wat had kunnen zijn maar helaas niet heeft mogen zijn. Eten staat de laatste weken onderaan mijn lijstje van dingen die ‘moeten’. Ik eet graag makkelijk; een vegaburger met wat oven aardappels, snelle couscous met balletjes – alles moet makkelijk zijn. Niet alleen omdat ik rouw, maar ook omdat ik lichamelijk (nog steeds) aan het herstellen ben. De komende tijd hoef je dus geen fancy meals te verwachten hier, ik upload als ik iets heb gemaakt wat het delen waard is, verder ga ik alles heel rustig aan doen – maar ik neem aan dat jullie dat allemaal wel begrijpen.

Hotdogs met zuurkool

 • 6 pistoletjes
 • 6 vegan hotdogs
 • 400 gram zuurkool
 • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
 • ½ theelepel zout
 • ½ theelepel zwarte peper
 • 2 augurken
 • gefrituurde uitjes (naar smaak)
 • ketchup (naar smaak)
 • (grove) mosterd (naar smaak)
 • naturel ribbel chips
 1. Spoel de zuurkool kort af onder de kraan. Doe in een koekenpan samen met het gerookte paprikapoeder, peper, zout en een scheutje water.
 2. Verwarm de zuurkool op middelhoog vuur en leg na 15 minuten de hotdogs boven op de zuurkool. Dek de pan af en laat nog 5 minuten doorpruttelen.
 3. Hak de augurken fijn.
 4. Snijd de pistolets open.
 5. Verdeel de zuurkool over de open gesneden pistolets, plaats daar een worstjes op en garneer met ketchup, mosterd, uitjes en augurk.
 6. Serveer de hotdogs met wat naturel ribbel chips.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *