Een mailtje in mijn inbox; of ik zin heb om bij Deer Mama van de gerechten te komen proeven. Dat laat ik mij geen twee keer zeggen natuurlijk. Met soft serve(!), milkshakes en allerlei zoetigheden kan ik dit niet aan mij voorbij laten gaan. Samen met fijn gezelschap ging ik er dus een hapje eten. Spoiler alert: dit is geweldig!

Deer Mama

De zus van Dophert; Deer Mama heeft recent haar deuren geopend en dus is Amsterdam weer een amazing vegan hotspot rijker. Het overwegend roze restaurant is enorm uitnodigend. Niet enkel door het lekkere eten wat er op de kaart staat, maar ook door de gezelligheid die het uitstraalt. Het eerste wat bij binnenkomst opvalt is de vitrine met allerlei heerlijke taartjes, cookies en cinnamon rolls. Het voelt eventjes alsof we de hemel binnen zijn gewandeld.

Deer Mama Deer Mama

Vegan milkshakes en soft serve

Ik ga niet liegen – dit is waar het voor mij momenteel om draait. Mijn pregnant ass heeft al weken zin in een softijsje, maar zoals je weet is dit nauwelijks vegan te krijgen. Dus toen ik deze email kreeg en las dat er soft serve én milkshakes waren, was ik gelijk om. I want it! Op het menu staan verschillende (boozy!) milkshakes en softserves. De boozy varianten heb ik maar even overgeslagen en ik koos voor mijn favoriete milkshake; de chocolade variant. Samen met mijn tafelgenoten maakten we er een milkshake feest van want er verschenen ook een aardbeien en white Russian milkshake op tafel.

Op het menu

We kregen deze avond verschillende gerechten, geselecteerd door de koks. Op die manier konden we van alles proeven. Bij Deer Mama kun je terecht voor ontbijt en lunch. Hierbij moet je denken aan toast met een no-tuna salade of bijvoorbeeld een pancake stack of granola. Op het lunchmenu staan ook enkele burgers en wat sides, maar het diner menu is where it’s at. Of in elk geval; voor mij dan!

Deer Mama Deer Mama

Appetizers om te delen

Bij Deer Mama kun je in verschillende appetizers krijgen die je kunt delen. Wij kregen bijvoorbeeld de pani puri en fried cauliflower. Pani puri ben ik nog niet eerder in een (vegan) restaurant tegengekomen dus ik was aangenaam verrast. Naast dat de pani puri er al heel mooi uit zag (complimenten aan de koks), was het ook intens lekkers en mijn favoriete gerecht van de avond. De pani puri is gevuld met paarse zoete aardappel en je krijgt er een ‘water’ bij van komkommer en verbena. Dit schenk je in de pani puri en dan eet je het in 1 hap op. Een explosie van smaak en structuur; daar ga ik goed op.

Dit is niet de Tempea maar de BBQ burger, deze werd gegeten door mijn gezelschap.

Burgers!

Natuurlijk kregen we, naast deze gigantisch lekkere hapjes, ook burgers. Voor burgers zit je bij Deer Mama meer dan goed. De koks maakten verschillende burgers en je kreeg dan gewoon een willekeurige burger. Ik ben gelukkig niet lastig met eten dus ik heb geduldig gewacht tot er een burgertje voorbij kwam. Dit werd de Tempea; een burger van tempeh met ketjap, komkommer, kiemen en pickle van kool. Ook dit was weer goed op smaak gebracht en de saus op de burger (ik gok iets met pinda of tahin?) matchte perfect. De frietjes on the side waren lekker, maar eigenlijk al net iets teveel (oeps).

Zoete lekkernijen

Nadien kwam er nog een keur aan taartjes voorbij die we konden proeven, dit heb ik overgeslagen; ik had al besloten wat lekkers uit de vitrine mee naar huis te nemen zodat ook mijn Lief wat kon proberen. Ik sneakte een snel hapje van de peanutbutter chocolate taart (lekker!) en koos ervoor om even uit te buiken en dan toch ein-de-lijk een soft serve te eten.

Voor thuis ging ik nog even los en kocht ik wat miso glazed cinnabuns (geweldig!), een stukje carrot cake, pineapple spiced pecan taart en peanutbutter chocolate taart. Ultiem nagenieten, al moet ik zeggen dat ik de dag na dit (vr)eetfestijn nog best vol zat.

Wil je hier ook een hapje eten?

Deer Mama is super goed te bereiken; een tram voor de deur en de metro op 1 minuut lopen. Wat wil je nog meer? Je kunt dagelijks bij Deer Mama terecht van 11.00 tot 22.00 en je kunt dit restaurant vinden aan de ceintuurbaan 71, te Amsterdam.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *