De dagen begonnen net wat korter te worden toen ik samen met mijn bestie naar Amsterdam af ben gereisd om eens bij The Fento te eten. Dit op uitnodiging van Hilary Metcalfe, een culinair wonder met een mooie visie. 

The Fento

Je weet het misschien al; The Fento heeft ook een locatie in de foodhallen, maar nu is er ook een locatie te vinden aan de Potgieterstraat 16 in Amsterdam. In dit kleine (maar gezellige) zaakje, kun je genieten van de experimentele gerechten van Hilary en haar crew. De maaltijden zijn gezond, kleurrijk en met enorm veel zorg klaargemaakt.

Healthy!

In Amsterdam barst het tegenwoordig van de vegan junkfood tentjes, super lekker natuurlijk, maar vegan eten is zoveel meer. Bij Fento kun je terecht voor gezonde, wholefood plantbased maaltijden. Op de kaart staan homemade sapjes en limonade en Mexican-Asian fusion (burrito’s en nacho’s bijvoorbeeld met een Aziatische twist). Alle gerechten zijn met zorg gemaakt en samengesteld, het is echt een feest voor je smaakpapillen. Oja – alles is ook zo mooi en kleurrijk en Hilary verteld daarnaast gepassioneerd over de ingrediënten die ze zelf groeien. Wat wil je nog meer?

Wat aten wij?

Keuzestress! We wilden beiden meerdere dingen proberen dus we besloten het te delen. De porties die je krijgt zijn aan de grote kant dus dat we ons hoofdgerecht hebben gedeeld was een goede move. Uiteindelijk kozen we voor de Fento Nacho’s en de Unicorn Rainbow Bowl. We dronken daarbij appel-gember limonade en plain old water.

The Fento nacho’s

De nacho’s waren een gigantisch bord met allerlei heerlijkheden; tortilla chips, zwarte bonen, homemade salsa, cashew crema (dat was ZO lekker) een homemade pickle van kool en natuurlijk een berg koriander. Dit gerecht was geweldig. Het was krokant, pittig, smokey en comforting. Precies wat je verwacht van een bord nacho’s.

Unicorn Rainbow Bowl

Ons hoofdgerecht was de Unicorn Rainbow Bowl, deze hadden we in twee gedeeld zodat we beiden wat konden proberen ervan. De tempeh in deze bowl is gemaakt van kikkererwten en milder van smaak dan de tempeh van sojabonen. De bowl was goed op smaak, de dressing maakte alles compleet en de groenten (uit eigen stadstuin) tilden de bowl toch wel naar een hoger level. Je kunt proeven dat de ingrediënten met liefde gegroeid zijn. Ik klink nu echt als een hele enthousiaste kok (haha), maar zo voelde ik me ook op dat moment.

Wil je hier ook wat eten?

Momenteel is The Fento aan de potgietersstraat 16, te Amsterdam gesloten. Na de winter zullen zij weer openen. In de tussentijd kun je dagelijks terecht bij The Fento in de Foodhallen van 12.00 tot 22.00

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *