Het heeft even mogen duren, maar  ook ik ben dan EINDELIJK naar de Vegan Junk Food Bar geweest. Waarom dit zo lang duurde? Life get’s in the way! Gelukkig kon ik nu dus op stap met Eva en aten wij een gênante hoeveelheid junkfood. 

Vegan Junk Food Bar

Inmiddels is de Vegan Junk Food Bar wel een van de meest bekende vegan eetgelegenheden in ons landje. Ik heb in geen tijden een zaak gezien die in zo’n korte tijd zo enorm groeit. Met twee vestigingen in Amsterdam, werken ze zelfs al aan een derde in deze stad. Veganisme is hot, dat is een feit. Nu is het wachten tot de Vegan Junk Food Bar zich ook in andere steden gaat vestigen.

Vegan Junk Food Bar

Keuzestress

Eva en ik hebben geloof ik beiden thuis de kaart uitvoerig bestudeerd, maar een keus hebben we niet kunnen maken. Kiezen uit een hele lijst met alleen maar lekkere dingen is toch vrij pijnlijk, je wil niets uitsluiten natuurlijk. Eenmaal op locatie (om 14.15 – en wow, wat was het druk) konden we gelukkig vrij vlot een keus maken.

Vegan Junk Food Bar

Tijd voor cocktails en bitterballen!

We wilden niet alles tegelijk bestellen, dan konden we tijdens het eten van de eerste ‘gang’ nog even nadenken. We besloten voor bitterballen te gaan, een oer-Hollands hapje, maar nu dus vegan. Ik ben gek op bitterballen en dit zijn (by far) de beste vegan bitterballen die ik tot nu toe op heb. We hadden wat te vieren (mijn verjaardag en start van mijn eigen business) dus namen cocktails; welke het waren? Geen idee! Lekker was het wel; met ginger ale en munt.

Vegan Junk Food Bar

Ons giga hoofdgerecht

Ik had op de Instagram van de Vegan Junk Food Bar pas al de Daddy MC Chik’n  voorbij zien komen en deze wilde ik graag proberen; twee chik’n patties, cheddar, sla, tomaat, rode ui, bosui, gefrituurde ui, augurken en mayo. Het was een flinke burger maar ZO tasty. Eva koos voor de Notorious Sumo; twee plantbased patties, gefrituurde uienringen, cheddar, rode ui, gefrituurde ui, bosui, sla, tomaat, augurken, jalapeños en VJFB saus. De burger was gigantisch en Eva vertelde me dat het super smaakte (en ik geloof haar op haar woord). We wilden toch ook wel frietjes en gingen voor de truffel friet met ‘parmezaan’ en nog truffelmayonaise. Ik ben me er van bewust dat veel mensen truffel niet vegan vinden, maar ik eet het graag en vind het vegan genoeg.

Vegan Junk Food Bar

And there’s more

We genoten nog van een glaasje frisdrank en ondanks dat we gigantische burgers hadden, was er nog plek voor iets anders. Ik had wel zin in een oreo cupcake, maar Eva zei; “Laten we de Jumbo Platter nemen!” – dat zijn 15 hapjes (o.a. bitterballen, nuggets, vis nuggets, uienringen en mozzarella sticks). Ik vond het wat heftig, maar deed toch wel mee, we wilden hier al zo lang heen dus nu moesten we het er toch van nemen. De mozzarella sticks waren echt heaven, die stringy ‘cheese’ was echt zo lekker en ik heb direct zin om zelf te experimenteren met het maken van mozzarella sticks.

Vegan Junk Food Bar

En wat vonden we er van?

Na 3 uur lekker eten, gezellig kletsen en lekkere drankjes trokken we de deur achter ons dicht met een voldaan gevoel. Dit was echt super lekker allemaal en een ware aanwinst. Niet iets om elke week te doen (of je moet het kunnen houden bij enkel een patatje, haha) maar toch een leuke plek om regelmatig eens binnen te wippen. Minpunten? Rond 16.30 werd de muziek een stuk harder gezet, dat vind ik altijd super storend, zeker als je gewoon lekker zit te kletsen met je gezelschap. Verder heb ik geen minpunt kunnen ontdekken. Wat een fijne plek!

De Vegan Junk Food Bar waar wij waren kun je vinden op het Marie Heinekenplein 9 – 10 (Amsterdam). Er is nóg een locatie en deze vindt je aan het Staringplein 22 (Amsterdam).  De kaart is bij deze locatie wel wat kleiner.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *