Voor Social Deal ging ik weer eens op pad en lekker uit eten bij een leuke zaak. Ditmaal stond Restaurant Eigenwijz in Voorburg op de planning. Wanneer je vegan/plantaardig eet is het altijd de vraag of je ergens terecht kunt en of je dan lekker te eten krijgt, dus het is elke keer weer spannend. Restaurant Eigenwijz en chef Michael Newton hebben ons niet teleurgesteld, wat een geweldig lekker eten kregen wij voorgeschoteld.

Restaurant Eigenwijz

We stapten de auto uit en waren zo’n 20 minuten te vroeg en kwamen dan ook binnen in een leeg restaurant. Een warme begroeting volgde en we konden zelf een tafeltje kiezen. Uiteraard bij het raam, dan kun je perfect foto’s maken. Van Social Deal hadden we vouchers gekregen die maar liefst 52% korting gaven en je krijgt dus 3 heerlijke gangen voor €15,- in plaats van €31,-

Vegan uit eten

Voordat ik heb gereserveerd zocht ik al contact via Facebook met Restaurant Eigenwijz, ik wilde even checken of het mogelijk was om een vegan/plantaardig menu te krijgen. De reactie was enorm positief en vanaf dat moment keek ik enorm uit naar het heerlijke diner dat ons te wachten stond.

Tip: Als je uit eten gaat en je wil graag vegan/plantaardig eten, bel dan even van tevoren op. Dan bedoel ik niet een uur van tevoren, maar 1 of 2 dagen van tevoren. Op die manier geef je de koks een kans om eventueel dingen te bestellen en speciaal te maken. Als je uitlegt wat je wel en niet eet, dan zijn er eigenlijk altijd wel dingen die geregeld kunnen worden is mijn ervaring.

Restaurant Eigenwijz

Het voorgerecht

De gastvrouw was enorm vriendelijk en ondanks dat wij een plantaardig menu kregen wilde ze toch het menu nog even laten zien. Bij Eigenwijz wisselt  het menu regelmatig en daarom schrijven ze alles op krijtbord, zo kan het vaak gewijzigd worden. Per maand verschillen de gerechtjes die op de kaart staan en alles zag er even heerlijk uit. “Van verschillende delen van deze gerechten heeft onze kok vandaag een veganistisch menu voor jullie samengesteld!” – dat beloofde veel goeds.

We genoten van onze witte wijn (sauvignon blanc) en na enige tijd (we hadden verteld dat het allemaal rustig aan kon vanavond) kregen we het voorgerecht voorgeschoteld. De chef bracht persoonlijk elk gerecht en dat maakt het toch net wat meer speciaal. Toch altijd leuk om van een van de koks (of de chef) zelf te horen wat er gemaakt is.

We begonnen de avond met een pokebowl inspired gerecht; parelgort met biet, komkommer, avocado, tomaat, gebakken uitjes, dille en een dressing van sojasaus. Dit gerecht zat direct vol met smaak maar was ook heerlijk fris, wat een knaller om mee te beginnen!

Het hoofdgerecht

We bestelden opnieuw een wijntje en genoten nog wat na van het voorgerecht. De chef bracht ons al vrij vlot het hoofdgerecht en dit was een waar feest; Geroosterde aubergine met shakshuka, heerlijk romige hummus en verschillende geroosterde zaden en pitten. Ik ga het eerlijk zeggen; ik ben niet zo’n fan van aubergine maar wow, dit was enorm lekker. Misschien moet ik toch vaker met aubergine koken.

Er waren ons nog frietjes aangeboden en daar twijfelden we nog even over, maar toen de gastvrouw ons vertelde dat de chef speciaal voor ons vegan mayonaise had gemaakt, waren we snel om. De tijd en liefde die er in ons menu waren gestoken kon je proeven, het was echt geweldig. Meer restaurants zouden het op deze manier moeten doen. De mayonaise die de chef had gemaakt was op basis van aquafaba en was lichtzuur en deed denken aan een goede Belgische mayonaise, I love it!

Restaurant Eigenwijz

Het nagerecht

Dan het moment supreme, het nagerecht. We waren enorm nieuwsgierig naar wat we zouden krijgen. “Ik heb ook geen idee wat jullie krijgen, maar ik moest een vorkje en lepel neerleggen”, vertelde de gastvrouw ons. De verwachtingen waren, logischerwijs, hooggespannen. We dronken nog wat van ons wijntje, gelukkig liet het dessert niet lang op zich wachten.

Toen het dessert voor ons neer werd gezet door de chef, kon ik niet veel anders doen dan grijnzen, want wauw! In suikerwater gepocheerde rabarber, custard van sojamelk en tapioca, meringue van aquafaba en hazelnoten. Ik was enorm onder de indruk, wat een geweldig dessert is dit en wederom met zoveel aandacht klaargemaakt. Ik zeg: maak dit voor alle gasten en vertel ze pas achteraf dat het helemaal zonder dierlijke producten gemaakt is, haha.

Van het dessert hebben we zo lang mogelijk proberen te genieten, langzaam aten we de heerlijk zoete rabarber, die een fijne bite had. Het combineerde perfect met de custard en hazelnoten. De meringue wilden we eigenlijk niet eten, zo mooi en lekker zag het er uit. Toen we er toch uiteindelijk maar voor gingen waren we intens gelukkig, de buitenkant was super krokant en de binnenkant was heerlijk fluffy. Ik heb nog niet eerder zo’n geweldig plantaardig dessert gegeten.

“Ik wil graag een emmer van het voorgerecht en nagerecht!”

zei de vriendin die ik deze avond mee had genomen. We waren het er over eens dat het nagerecht de absolute topper van de avond was. We besloten dan ook om zeker nog eens terug te komen. Dit restaurant is echt geweldig en ik kan iedereen aanraden er eens een kijkje (hapje) te nemen. Met Social deal heb je nu een super toffe deal, die zou ik ook zeker niet laten schieten.

Restaurant Eigenwijz
Kerkstraat 52
2271CT Voorburg
Tel: 070 387 99 30
Openingstijden:
Di – Vr 11.30 – 22.00
Za 17.00 – 22.00

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Social Deal, voor dit artikel is geen tekst aangeleverd, alles is door mijzelf geschreven. Deze samenwerking heeft mijn mening op geen enkele manier beïnvloed, alles is geschreven zoals ik het ervaren heb.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *