Op mijn Facebook heb ik het al verteld; ik doe even wat rustiger aan. Je kent het wel; teveel hooi op de vork nemen en dan achteraf is het even teveel. Dus ik doe rustig aan, kook makkelijke maaltijden (die bijna het delen niet waard zijn) en geniet van haken, Netflix en knuffelen met katten. Maarrrrr – deze köfta met linzen en couscous was zó lekker (en snel) dat ik het recept wel moest delen. 

Köfta met linzen en couscous

Köfta met linzen en couscous

“Vroegâh” was dit een van mijn go-to recepten. Het was snel klaar, makkelijk en super lekker. Toen maakte ik het nog met gehakt. Shame on me. Maar met de balletjes van Vegafit kun je dus ook heerlijke köfta maken. En eerlijk? Op deze manier is het nog sneller en lekkerder!

Specerijen maken alles beter

Ik heb echt gigantische ladingen met kruiden en specerijen staan. Allemaal dankzij van Beekum Specerijen, daar kies ik eens in de zoveel tijd een hele berg spullen uit om lekker mee te koken. Ik snap dat niet iedereen die luxe heeft en mijn budget tip is; ga naar de Turkse/Marokkaanse supermarkt. Daar heb je vaak alles wat je maar wil, voor schappelijke prijzen. Waar ik in de supermarkt voor €1,99 een klein potje komijn koop, haal ik bij een Turkse/Marokkaanse super voor €1,- het dubbele. Super fijn!

Köfta met linzen en couscous

Een snelle maaltijd

Ik snap dat het wat lastig kan lijken om super snel te koken, maar trust me; oefening baart kunst. De truc is om in korte tijd zoveel mogelijk smaak te geven aan je gerecht; bak de uien op hoog vuur zodat ze snel bruin worden, voeg eens wat extra specerijen toe, werk met verse kruiden en citroensap. Op die manier kun je echt heel snel een heel smakelijk gerecht op tafel zetten.

Köfta met linzen en couscous

 • 1 verpakking Vegafit balletjes
 • 1 rode ui (in halve ringen)
 • 3 tenen knoflook
 • 1 theelepel olijfolie
 • 1 blik linzen
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1 theelepel ras el hanout
 • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • ½ theelepel rode chili vlokken
 • 125 gram couscous
 • 150 ml kokend water
 • zwarte peper
 • zout
 • geschaafde amandelen (optioneel)
 • verse koriander (optioneel)
 1. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui hier in op hoog vuur enkele minuten. Als de ui goudbruine randjes begint te krijgen voeg je de knoflook toe. Bak kort mee.
 2. Voeg ras el hanout, rode chili vlokken, paprikapoeder en gerookt paprikapoeder toe. Roer om en schenk de tomatenblokjes er bij. Is het wat dik? Voeg dan 50ml koud water toe. Giet de linzen af, spoel kort en doe ook in de pan.
 3. Plaats de balletjes in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat zo’n 5 – 10 minuten op middelhoog vuur doorkoken tot de saus iets dikker is. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
 4. Doe de couscous in een pan of schaal. Voeg peper en zout toe, giet het kokende water erbij en dek af. Laat het geheel nu zo’n 5 minuten zo staan. Roer los met een vork.
 5. Verdeel de couscous over 2 borden en schep wat van de saus en balletjes erop/ernaast. Garneer met verse koriander en geschaafde amandelen.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *