Het is een beetje stil geweest op mijn blog qua recepten (en andere content). Een baby combineren met thuis werken is echt lastiger dan verwacht. Het maakt me wel creatief, want ik wil alsnog lekker eten, maar ik heb gewoon minder tijd om het allemaal klaar te maken. Vandaag presenteer ik dan ook mijn lasagne voor mensen met weinig tijd.

lasagne voor mensen met weinig tijd

Lasagne voor mensen met weinig tijd

Het was een grauwe ochtend in juli, ik had de dag daarvoor al (non-vegan) lasagne gemaakt voor mijn partner en moest deze dag voor mezelf wat maken. Nyjah dacht hier echter anders over, ik voelde mezelf dan ook heel zielig. Gelukkig weet ik (inmiddels) dat je op driehonder manieren toch eten kunt maken, ondanks dat je baby geen zin heeft om zichzelf te vermaken.

Ik maakte de saus door gewoon alle ingrediënten in de pan te mikken, een saus er bij te gooien en dit op laag vuur te laten pruttelen. In de tussentijd is het me gelukt een wasje te draaien en om Nyjah rustig te houden in de draagdoek. You gotta do, what you gotta do.

Kant-en-klaar is toch niet zo slecht

Ik was eerst al-tijd #teamzelfmaken. Alles maakte ik from scratch, alleen brood en beleg kocht ik in de winkel. Sauzen, pizza’s, gnocchi – alles wist ik zelf te maken. Tijdens de bedrust ben ik daar al op terug gekomen maar ik dacht nog; “Als de baby er is, dan ga ik gewoon lekker aan de slag met mijn recepten en maak ik alles weer from scratch” – maar dat valt vies tegen, wist ik veel dat je baby’s niet gelijk een half uur neer kunt leggen.

Dus ik omarm de boemboe voor korma en gado gado pindasaus, de pastasaus uit glazen fles, de kant-en-klaar salsa voor bij de taco’s – het leven kan zo mooi en makkelijk zijn. Dus ik dacht; waarom deel ik dan niet eens mijn simpele recepten? Er zullen vast meer mensen zijn die hier behoefte aan hebben.

Lasagne voor mensen met weinig tijd

Een lasagne die in een handomdraai klaar is. De lasagne in de oven en je hebt alle tijd om een koud biertje open te trekken en even te relaxen 😉

 • 400 gram linzen (uit blik)
 • 300 gram Italiaanse roerbakgroenten (kant-en-klaar gesneden)
 • 200 gram champignons (in plakjes)
 • 520 gram pastasaus (ik gebruikte AH basic)
 • 150 ml water
 • 1 klein maggi blokje
 • ½ zak Violife Mozzarella shreds
 • 1 verpakking lasagne bladen
 1. Verwarm de oven voor naar 200 graden.
 2. Doe de linzen, Italiaanse groenten, champignons, pastasaus, het maggi blokje en de 200ml water in een pan. Breng het geheel aan de kook en laat zo’n 10 minuten pruttelen.
 3. Pak een ovenschaal (ik nam een van aluminiumfolie, dan bespaar je ook tijd met schoonmaken). Bouw de lasagne; schep wat saus op de bodem, plaats daar op lasagne bladen en vervolgens weer saus. Herhaal dit tot de saus op is of de schaal helemaal vol zit. Eindig met een laagje saus. Saus over? Je kunt dit ook invriezen en als pastasaus gebruiken.
 4. Verdeel ongeveer de helft van een zakje Violife Mozzarella over de lasagne.
 5. Bak de lasagne in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar.

Pin dit recept op Pinterestlasagne voor mensen met weinig tijd

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *